Компанія Ілона Маска Neuralink, що займається створенням інтерфейсів мозок-комп'ютер, успішно впровадила прототип пристрою в мозок свиней.

Під час демонстрації в п'ятницю Маск витягнув трьох свиней компанії, щоб показати, що експериментальний пристрій явно нешкідливий для ссавців.

Маск продемонстрував "сигнали в реальному часі", отримані безпосередньо від пристрою Neuralink, імплантованого свині Гертруде.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Цей Neuralink підключається до нейронів, які знаходяться в її морді, тому всякий раз, коли вона сопе і торкається чогось своєю мордою, це посилає нервові імпульси",-сказав Маск.

Демонстрація стала першим живим прикладом пристрою Neuralink, що зчитує сигнали мозку, - частиною доказу концепції амбітної системи інтерфейсу мозок-комп'ютер компанії.

Маск сказав, що пристрій буде "чимось на зразок Fitbit у вашому черепі з крихітними проводами" і що у нього буде багато функцій для моніторингу здоров'я.

Минуло більше 12 місяців з тих пір, як Маск в останній раз представив Neuralink.

Крім того, що пристрій буде підключатися до смартфонів користувачів через Bluetooth, він не згадав раніше заявлену мету використання Neuralink для управління телефоном безпосередньо через мозок - що Маск рекламував як спосіб зробити Смартфони доступними для людей з обмеженими можливостями.

Конструкція чіп-імплантату також була спрощена в минулому році: тепер в череп імплантовано один пристрій розміром з монету, який, за словами Маска, не буде виявлено спостерігачем.

За словами Маска, операція з імплантації буде виконана роботом, займе всього годину і не зажадає анестезії. Він вважає, що пристрій може вирішити безліч проблем, "записуючи" сигнали мозку за допомогою нейронної стимуляції.

"Всі ваші почуття, ваше бачення, слух, почуття, біль-це електричні сигнали, що надсилаються нейронами у ваш мозок", - сказав Маск.

"Якщо ви зможете виправити ці сигнали, ви зможете вирішити все, від втрати пам'яті, втрати слуху, сліпоти, паралічу, депресії, сильного болю, панічної залежності, інсультів, пошкодження мозку - все це можна вирішити за допомогою імплантованого Neuralink".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в мережі з'явилася інформація про маячки від Apple, які можна використовувати для відстеження місця розташування гаманця, або ж зв'язки ключів.

Як повідомляв Знай.uа, експерти назвали головний недолік iPhone 12. Повідомляється, що компанія вирішила зменшити обсяг акумулятора в майбутніх флагманах, якщо порівнювати з торішніми версіями смартфонів. Звичайно ж, це негативно вплине на тривалість автономної роботи.

Також Знай.uа повідомляв, браузер Firefox отримав велике оновлення. Повідомляється, що сервіс працює на власному движку, що гарантує надійність і збереження ваших особистих даних.