За даними Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (НАСА), у вівторок астероїд діаметром від 22 до 49 метрів пролетить повз Землю на відстані ближче, ніж Земля від місяця.

Фото з відкритих джерел, астероїд
Фото з відкритих джерел, астероїд

"Чи вдариться #asteroid 2011 ES4 об Землю? Ні! Близький підхід ES4 2011 року "близький" за астрономічними масштабами, але не представляє небезпеки реального зіткнення з Землею", - повідомило в суботу агентство NASA Asteroid Watch у своєму акаунті в Twitter.

НАСА оцінює відносну швидкість астероїда приблизно в 8,16 км в секунду.

Останній раз пролітав над землею астероїд 2011 ES4 було видно з Землі протягом чотирьох днів. На цей раз він буде ближче до землі, ніж раніше, з розрахунковою відстанню 1,2 лакха км, що ближче, ніж у Місяця, яка знаходиться на відстані 3,84 лакха км від Землі.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Астероїд, фото - YouTube
Астероїд, фото - YouTube

Астероїд, внесений до списку потенційно небезпечних астероїдів, був вперше виявлений навесні 2011 року і проходить повз Землю кожні дев'ять років.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в мережі з'явилася інформація про маячки від Apple, які можна використовувати для відстеження місця розташування гаманця, або ж зв'язки ключів.

Як повідомляв Знай.иа, експерти назвали головний недолік iPhone 12. Повідомляється, що компанія вирішила зменшити обсяг акумулятора в майбутніх флагманах, якщо порівнювати з торішніми версіями смартфонів. Звичайно ж, це негативно вплине на тривалість автономної роботи.

Також Знай.иа повідомляв, браузер Firefox отримав велике оновлення. Повідомляється, що сервіс працює на власному движку, що гарантує надійність і збереження ваших особистих даних.