Китайський додаток для короткометражних відео TikTok є епіцентром ряду суперечок, в тому числі про підозрілі методи збору даних. У недавньому повороті подій США погрожують заборонити TikTok, якщо вони не продадуть американський бізнес TikTok американській компанії. За словами президента США, покупка TikTok американською компанією повинна бути вигідною для США. Це означає, що угода може включати в себе якийсь роялті, що виплачується американському уряду. До недавнього часу здавалося, що у американської компанії є все необхідне для поглинання TikTok.

Читайте Знай в Google News!

Тим не менш, Новий звіт з Китаю передбачає, що ця угода не буде гладкою. Уряд Китаю ввів нові обмеження на експорт технологій штучного інтелекту, в тому числі TikTok. Новий експортний контроль вимагає, щоб ByteDance отримав схвалення уряду Китаю, перш ніж продавати бізнес TikTok в США.

смартфон в руках, фото Pxhere
смартфон в руках, фото Pxhere

Китайський уряд нещодавно додав технології AT, такі як розпізнавання мови та тексту, до списку продуктів для експортного контролю. Крім того, в список включені технології, які аналізують особистий контент. За заявою китайського уряду, це правило діє щодо зарубіжних угод з метою "захисту національної економічної безпеки".

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

смартфон у руках, фото Pxhere
смартфон у руках, фото Pxhere

Розпродаж в TikTok практично безнадійна. Президент Трамп дав TikTok до 15 вересня, щоб продати його американській компанії або зіткнутися з забороною. Очевидно, що з новим законом розгляд угоди китайським урядом займе місяці. Якщо і буде Відповідь від китайського уряду, то він повинен бути після президентських виборів в США в листопаді.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Ілона Маска впровадила електронний імплант в мозок льоха. При кожному русі імпульси мозку відправляють дані в чіп, і їх можна буде прочитати і проаналізувати.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Xiaomi готує до виходу пральну машинку, яка зможе одночасно прати і сушити одяг. Анонс запланований на 1 вересня, так що чекати залишилося недовго.

Також Знай.uа повідомляв, люксову Porsche 911 перетворили на авто для апокаліпсису. Повідомляється, що у автомобіля немає основних листів каркаса, так що виглядає вона максимально агресивно. Далеко не кожен автолюбитель позитивно оцінить ці зміни.