Постійно включена функція визначення геолокації-це величезний мінус для безпеки і конфіденційності даних. Практично у кожного є смартфон, але багато хто не знає, що включена геолокація допомагає стороннім людям стежити за їх місцем розташування.

Читайте Знай в Google News!

Фахівці радять, якщо власник стільникового телефону не використовує програми, для яких потрібно обов'язково визначати геолокацію, то варто вимикати цю функцію.

По-перше, вона збирає деяку інформацію і передає її на сторонні сервери. Звичайно, часто ці відомості стосуються пошуку в Інтернеті, IP-адреси, перегляду реклами або комерційних пропозицій на різних сайтах. Деякі програми, яким даються доступ до геолокації просто зливаються ваше місце розташування стороннім компаніям, які в последствиии просувають вам свої послуги на основі реклами. До того ж, деякі програми-віруси і без вашої згоди продають інформацію про вас.

смартфон у руках, фото: pxhere
смартфон у руках, фото: pxhere

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

По-друге, геолокації сильно розряджає акумулятор. Але, як відомо, швидкий розряд АКБ - одна з головних проблем сучасних смартфонів. Якщо для вас ця функція не потрібна - можна сміливо від неї відмовлятися.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що протестувальники хочуть почути відповідей від Маска, який хоче побудувати один з найбільших заводів у Німеччині. Повідомляється, що сусідам, які проживають поруч із заводом і без споруди маска не вистачає води, і будівництво нової фабрики Tesla тільки погіршить ситуацію.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Apple пішла на зустріч фанатам. Повідомляється, що тепер користувачі не будуть відслідковуватися рекламодавцями. Раніше в системі iOS рекламодавці могли відстежувати місце розташування користувачів, але тепер компанія вирішила відмовитися від такої практики.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Microsoft вперше показала смартфон Surface Duo в справі. Повідомляється, що гнучкий смартфон має 2 екрани, але звикнути до його дизайну досить легко - вистачить і тижня активного використання.