Залежно від того, що ви читали про компанію з виробництва електричних вантажівок Nikola, її засновник Тревор Мілтон - або новий Ілон Маск, або наступна Елізабет Холмс. Компанія, яку колись хвалили як відкриваючу нову еру чистої енергії для вантажної галузі, тепер стикається з звинуваченнями в обмані і відвертому шахрайстві. У неділю Мілтон пішов з посади виконавчого голови через звинувачення в тому, що він сильно перебільшив технологічні можливості компанії.

Читайте Знай в Google News!

Заяви засновані на звіті фірми Hindenburg Research, що займається короткими продажами. Його автори стверджують, що" запатентована технологія " ніколи насправді була зібрана з частин інших компаній. У повідомленні йдеться, що було організовано відео, на якому вантажівка Nikola скочується з пагорба. За словами Гінденбурга, компанія "відбуксирувала вантажівку на вершину пагорба на віддаленій ділянці дороги і просто зняла, як він котиться з пагорба". За даними The Wall Street Journal, після публікації звіту акції ніколи значно впали, що принесло Гінденбургу великий прибуток.

Новина потрясла імідж Мілтона, який був ретельно сформований в дусі Стіва Джобса і Ілона Маска. У 2019 році в статті Forbes він був описаний як "довічний майстер з ремонту гаражів", який кинув коледж, а потім відправився до Бразилії з мормонською місією. Поїздка "змусила його задуматися про більш широкі проблеми, особливо екологічних", - йдеться в статті Forbes. У 2010 році він заснував компанію з проектування паливних систем на природному газі.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, компанія Facebook випадково заблокувала сотні акаунтів активістів проти будівництва газопроводу. Що дивно, акаунти активістів не порушували правил соцмережі.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Apple в терміновому порядку оновила IOS 14. Звичайно, нових функцій не з'явилося, але були виправлені старі. Наприклад, ОС не дозволяла поставити Gmail або інший поштовий сервіс як пошту за замовчуванням.

Також Знай.uа повідомляв, що Google, Facebook і Twitter знову викликають до суду. Повідомляється, що слухання пройде з приводу змінених законів, пов'язаних з модерацією інформації в соцмережах.