Раніше в цьому році Facebook запустив нову функцію, що дозволяє малому бізнесу створювати платні онлайн-заходи. Компанія представила це як спосіб допомогти організаціям, які борються з втратою доходу під час пандемії, і заявила, що через виняткові обставини вона не буде стягувати плату за покупки для цих подій до серпня 2021 року.

Читайте Знай в Google News!

Але в соціальній мережі також підкреслили, що будь-які платежі, зроблені на iOS, будуть обкладатися стандартною 30-відсотковою комісією Apple за платформу, зазначивши, що це означає менше грошей для малого бізнесу. Як Facebook Facebook сказав тоді Фіджі Сімо: “ми попросили Apple знизити податок на 30% в App Store або дозволити нам запропонувати Facebook Pay, щоб ми могли покрити всі витрати підприємств, що страждають від COVID-19. На жаль, вони відхилили обидва наші запити, і [малому бізнесу] буде виплачено тільки 70% їх важко заробленого доходу".

фото Getty Images
Apple, Тім Кук // фото Getty Images

Формування Facebook Facebook як Apple проти малого бізнесу, здається, спрацювало, і тепер соціальна мережа стверджує, що Apple дозволить їй обробляти платежі за онлайн-заходи за допомогою Facebook Pay. Це означає відсутність 30-відсоткової комісії для Apple і більше грошей для бізнесу, принаймні в короткостроковій перспективі. Facebook Facebook стверджує, що всі компанії мають право на участь, крім творців Facebook Gaming, і що політика також буде діяти лише до кінця 2020 року.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, компанія Facebook випадково заблокувала сотні акаунтів активістів проти будівництва газопроводу. Що дивно, акаунти активістів не порушували правил соцмережі.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Apple в терміновому порядку оновила IOS 14. Звичайно, нових функцій не з'явилося, але були виправлені старі. Наприклад, ОС не дозволяла поставити Gmail або інший поштовий сервіс як пошту за замовчуванням.

Також Знай.uа повідомляв, що Google, Facebook і Twitter знову викликають до суду. Повідомляється, що слухання пройде з приводу змінених законів, пов'язаних з модерацією інформації в соцмережах.