Вихідний код Microsoft для Windows XP і Windows Server 2003 просочився в мережу. На цьому тижні торрент - файли з вихідним кодом обох операційних систем були опубліковані на різних сайтах обміну файлами. Це перший публічний витік вихідного коду Windows XP, хоча витік файлів стверджує, що цей код використовувався ПРИВАТНО протягом багатьох років.

Читайте Знай в Google News!

The Verge підтвердила, що матеріал є законним, і представник Microsoft повідомив нам, що компанія "розслідує це питання".

Малоймовірно, що цей останній витік вихідного коду буде становити серйозну загрозу для компаній, які вже не працюють на комп'ютерах з Windows XP. Microsoft припинила підтримку Windows XP ще в 2014 році, хоча в 2017 році компанія відповіла на масову атаку шкідливого ПЗ WannaCry вельми незвичайним патчем для Windows XP.

Синій екран смерті Windows, pexels.com
Синій екран смерті Windows, pexels.com

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Хоча це перший раз, коли вихідний код Windows XP публікується, Microsoft дійсно запускає спеціальну програму державної безпеки (GSP), яка дозволяє урядам і організаціям контролювати доступ до вихідного коду та іншого технічного контенту.

Втім, для власників ПК на Windows XP це погана новина, так як хакери будуть знати про всі вразливості ОС. У разі, якщо розробники Windows 10 взяли частини вихідного коду з Windows XP - уразливості можна буде використовувати і на більш новій ОС.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, компанія Facebook випадково заблокувала сотні акаунтів активістів проти будівництва газопроводу. Що дивно, акаунти активістів не порушували правил соцмережі.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Apple в терміновому порядку оновила IOS 14. Звичайно, нових функцій не з'явилося, але були виправлені старі. Наприклад, ОС не дозволяла поставити Gmail або інший поштовий сервіс як пошту за замовчуванням.

Також Знай.uа повідомляв, що Google, Facebook і Twitter знову викликають до суду. Повідомляється, що слухання пройде з приводу змінених законів, пов'язаних з модерацією інформації в соцмережах.