Хоча система комісійних для магазину додатків Apple піддається серйозній критиці, Google, схоже, рухається в тому ж напрямку. Компанія оголосила, що оновить свої правила наступного тижня. Google підкреслює, що розробники повинні використовувати систему вбудованих покупок в магазині додатків і послуги підписки. У нових правилах Google чітко вимагає, щоб більшість додатків використовували платні сервіси Google для завантаження контенту, оновлення ігор і підписок. Ця система дозволяє компанії отримувати комісію в розмірі 30% від покупок в додатку на Android.

Читайте Знай в Google News!

Хоча ця вимога існує вже багато років, багато розробників, включаючи Netflix, Spotify, Match Group і Epic Games, обійшли систему. Програми Netflix та Spotify заохочують споживачів платити кредитною карткою замість своїх облікових записів у магазині додатків, минаючи комісію Google. У минулому році додаток для знайомств Tinder від Match Group також представив аналогічний процес оплати.

Нещодавно Epic Games почала дозволяти гравцям купувати внутрішньоігрові оновлення для своєї відеоігри Fortnite за допомогою прямої оплати. У відповідь і Google, і Apple видалили Fortnite зі своїх магазинів додатків. Згодом Epic Games подала антимонопольні позови проти двох технологічних гігантів.

дівчина зі смартфоном у руках, фото Pxhere
дівчина зі смартфоном у руках, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Коли оновлені правила Google будуть впроваджені, розробники, які в даний час не відповідають вимогам, отримають час оновити свої програми. Однак, якщо вони не оновлять свої програми, вони, швидше за все, зникнуть з Play Store.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, компанія Facebook випадково заблокувала сотні акаунтів активістів проти будівництва газопроводу. Що дивно, акаунти активістів не порушували правил соцмережі.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Apple в терміновому порядку оновила IOS 14. Звичайно, нових функцій не з'явилося, але були виправлені старі. Наприклад, ОС не дозволяла поставити Gmail або інший поштовий сервіс як пошту за замовчуванням.

Також Знай.uа повідомляв, що Google, Facebook і Twitter знову викликають до суду. Повідомляється, що слухання пройде з приводу змінених законів, пов'язаних з модерацією інформації в соцмережах.