За повідомленням TechCrunch, постачальник медичних послуг Universal Health Services, одна з найбільших мереж в США, піддалася явній атаці з використанням програм-вимагачів. Підприємства UHS в Каліфорнії, Флориді, Північній Дакоті, Арізоні та інших місцях почали помічати проблеми рано вранці в неділю, причому в деяких місцях повідомлялося про заблоковані комп'ютери і телефонні системи.

Читайте Знай в Google News!

За даними NBC News, деяким лікарням UHS довелося використовувати ручку і папір для зберігання інформації про пацієнтів.

Лікарняна система, що має понад 400 філій у США та Великобританії, заявила в понеділок, що її ІТ-мережа в декількох установах відключена "через проблеми з ІТ-безпекою". Згідно із заявою, дані про пацієнтів або співробітників не були скомпрометовані, в ньому не згадувалося шкідливе ПЗ або програми-вимагачі.

Лікарня, фото: Інформатор
Лікарня, фото: Інформатор

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Лікарні часто стають об'єктами кібератак, а системи охорони здоров'я часто недостатньо підготовлені. Раніше в цьому місяці жінка померла під час атаки програми-вимагача на університетську лікарню Дюссельдорфа в Німеччині, коли її потрібно було перевести в іншу установу. Вважається, що цей інцидент став першою смертю пацієнта в результаті кібератаки на медичний заклад.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що довгоочікувана прошивка MIUI 13 для смартфонів Xiaomi перші засвітилася на відео. Варто відзначити, що ОС стане доступною аж в наступному році, так що витік досить цікава. Звичайно, буде ще багато змін, але вектор створення розробників вже гранично ясний.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Google вирішила піти по стопах Apple і заборонити здійснювати платежі в додатках без використання Сервісів Google. Таким чином, розробникам доведеться віддавати до 30% прибутку пошуковику.

Також Знай.uа повідомляв, вихідний код Windows XP з'явився в мережі. Цілком можливо, що хакери вже знайшли уразливості ОС і атакую комп'ютери на цій ОС.