Google окреслює в загальних рисах нові зміни в своїй політиці для розробників і обіцяє спростити використання сторонніх магазинів додатків на Android 12. У заяві розглядаються недавні проблеми, пов'язані з розробкою додатків для Android, включаючи боротьбу за альтернативні системи оплати в додатках.

Читайте Знай в Google News!

Користувачі Android вже можуть встановлювати додатки через сторонні магазини, такі як Samsung Galaxy Store. Google заявляє, що у відповідь на відгуки розробників він додає функції в випуск Android 12 в наступному році, які "спростять для людей використання інших магазинів додатків на своїх пристроях, при цьому намагаючись не порушити заходи безпеки, прийняті в Android". Більш детальна інформація про ці зміни буде опублікована в майбутньому.

смартфон, фото Pxhere
смартфон, фото Pxhere

Google, навпаки, не послаблює контролю над внутрішньоігровими платежами для додатків Play Store. Компанія заявляє ,що" всі розробники, які продають цифрові товари у своїх додатках, повинні використовувати платіжну систему Google Play", і вносить поправки в свою платіжну політику, щоб прояснити це. Будь-яка програма, яка ще не використовує систему для цифрових товарів, повинна буде додати її до 30 вересня 2021 року.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що довгоочікувана прошивка MIUI 13 для смартфонів Xiaomi перші засвітилася на відео. Варто відзначити, що ОС стане доступною аж в наступному році, так що витік досить цікава. Звичайно, буде ще багато змін, але вектор створення розробників вже гранично ясний.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Google вирішила піти по стопах Apple і заборонити здійснювати платежі в додатках без використання Сервісів Google. Таким чином, розробникам доведеться віддавати до 30% прибутку пошуковику.

Також Знай.uа повідомляв, вихідний код Windows XP з'явився в мережі. Цілком можливо, що хакери вже знайшли уразливості ОС і атакую комп'ютери на цій ОС.