Європейська комісія подає апеляцію на липневе судове рішення з приводу триваючої саги про податки Apple в Ірландії. Пристебніться, це стає трохи складніше. І це може затягнутися на деякий час.

Читайте Знай в Google News!

У липні Генеральний суд ЄС скасував рішення Європейської Комісії від 2016 року. У цій постанові комісія визначила, що Ірландія уклала з Apple "вигідну угоду", яка дозволила виробнику iPhone платити значно нижчі податки, ніж інші компанії. "Держави-члени не можуть надавати податкові пільги окремим компаніям - це незаконно відповідно до правил ЄС Про державну допомогу", - заявила в 2016 році глава антимонопольного органу ЄС Маргрет Вестагер.

Комісія зажадала від Apple виплатити уряду Ірландії заборгованість зі сплати податків на суму 13 млрд євро (14,9 млрд доларів). Ірландія та Apple оскаржили це рішення, а генеральний директор Тім Кук назвав це рішення "повним політичним дерьмом".

Джоні Айв, головний дизайнер Apple
Джоні Айв, головний дизайнер Apple

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Але в липневому рішенні судді заявили, що комісія не змогла довести справу до кінця. "Комісії не вдалося показати відповідно до необхідних правових стандартів, що у Apple є перевага", заявили вони, і "комісія не довела в своїй альтернативній аргументації, що оскаржувані податкові рішення були результатом розсуду, яке здійснюється податковими органами Ірландії".

У п'ятницю комісія заявила, що подасть апеляцію на липневе рішення суду, а Вестагер у своїй заяві заявив, що суд "допустив ряд юридичних помилок".

Представник Apple заявив у заяві, надісланій The Verge електронною поштою в п'ятницю, що він розгляне апеляцію комісії, коли він отримає її, додавши, що компанія завжди дотримувалася закону в Ірландії та інших місцях, де вона працює. "Загальний суд категорично анулював справу комісії в липні, і з тих пір факти не змінилися", - сказав прес-секретар. "У цій справі ніколи не говорилося про те, скільки податків ми платимо, а про те, де ми повинні їх платити".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що довгоочікувана прошивка MIUI 13 для смартфонів Xiaomi перші засвітилася на відео. Варто відзначити, що ОС стане доступною аж в наступному році, так що витік досить цікава. Звичайно, буде ще багато змін, але вектор створення розробників вже гранично ясний.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Google вирішила піти по стопах Apple і заборонити здійснювати платежі в додатках без використання Сервісів Google. Таким чином, розробникам доведеться віддавати до 30% прибутку пошуковику.

Також Знай.uа повідомляв, вихідний код Windows XP з'явився в мережі. Цілком можливо, що хакери вже знайшли уразливості ОС і атакую комп'ютери на цій ОС.