Після успішного IPO на Нью-Йоркській фондовій біржі, що приніс 1,5 мільярда доларів готівкою, схоже, що китайській Xpeng Motors немає меж можливостей.

Читайте Знай в Google News!

Ми маємо на увазі це буквально, тому що запуск електромобілів, Підтримуваний гігантом електронної комерції Alibaba і Xiaomi Corp, представив концепт літаючого автомобіля на Пекінському автосалоні 2020 року. Він називається Kiwigogo і може перевозити до двох пасажирів під час левітації на висоті від 5 метрів (16,4 футів) до 25 метрів (82 футів).

Цей безпілотний літальний апарат оснащений вісьмома пропелерами і капсульною рамою, а енергія надходить від повністю електричного джерела. Kiwigogo розробляється Xpeng Heitech, технологічним підрозділом, більша частина якого належить засновнику і генеральному директору Xpeng Motors Хе Сяопену. Компанія заявляє, що проект літаючих автомобілів поглиблює дослідження в галузі мобільності, електрифікації та цифровізації.

Xpeng’s Kiwigogo, carscoops

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

На даний момент проект знаходиться на стадії розробки концепції, і компанія заявила, що "детально оцінить перспективи цього ринку, перш ніж приступити до будь-яких істотних інвестицій в цій галузі". Xpeng додала, що не очікує від цього підприємства істотного впливу на свій основний бізнес.

Xpeng’s Kiwigogo, carscoops

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що Ілон Маск розповів, коли варто очікувати появи Starlink. За його словами, супутниковий інтернет з'явиться в доступі в найближчі роки, як тільки бізнес стабілізується.

Як повідомляв Знай.uа, додаток Google Meet для відеодзвінків вводить нові обмеження. Повідомляється, що дзвінки тепер обмежені 60 хвилинами.

Також Знай.uа повідомляв, Ілон Маск натякнув на швидке виробництво відразу двох нових електрокарів, які будуть проводитися на нових фабрика на території Європи. Один з автомобілів коштуватиме в районі 25 тисяч доларів.