Пізно ввечері в п'ятницю SpaceX планувала запустити з мису Канаверал, Флорида, новий модернізований супутник GPS для космічних сил США-новітній космічний корабель, призначений для модернізації існуючого флоту GPS.

Читайте Знай в Google News!

Всього за 2 секунди до старту SpaceX зупинила запуск своєї ракети Falcon 9, не давши чітких вказівок на те, що пішло не так.

За ідеєю, компанія планувала запустити супутник GPS III SV04, який став би одним з 31 основного супутника GPS на орбіті. Цей апарат є частиною нового блоку космічних апаратів GPS III, призначеного для поступової заміни нинішніх старіючих апаратів GPS. Ці супутники GPS III, створені компанією Lockheed Martin, повинні бути в три рази точніше своїх попередників і мати більш досконалі можливості "захисту від перешкод" для запобігання кібератак завдяки новому сигналу M-Code, вбудованому в супутник.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Супутники GPS III також призначені для більш зручного використання для цивільного населення.

Запуск цих замін GPS III був повільним, відзначений технічними затримками і затримками в тестуванні, а також затримками, пов'язаними з пандемією COVID-19. Однак Lockheed Martin заявляє, що п'ятий супутник готовий до роботи і очікує дати запуску. Тим часом, за даними компанії, у виробництві знаходяться ще п'ять супутників GPS III, і три з них повністю побудовані і проходять випробування. Після запуску GPS III SV04 до 12 відсотків поточної групи GPS буде складатися з нових супутників.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що смартфони Xiaomi навчилися вимірювати пульс завдяки оновленню прошивки MIUI 12. Повідомляється, що за допомогою камери можна дізнатися свій поточний пульс, що може стати в нагоді любителям спорту. Правда, про точність немає ніяких даних.

Як повідомляв Знай.uа, популярний сервіс TikTok назвав своїх відданих фанатів на території Європи, і це не українці. Повідомляється, що жителі Великобританії витрачають на серві більше часу, ніж жителі інших країн.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Epic Games безкоштовно роздає ігри в цьому місяці. Звичайно, не топові новинки, але деякі проекти дійсно заслуговують вашої уваги.