27 саркофагів, похованих 2500 років тому, були виявлені в Єгипті, що вважається найбільшою знахідкою в своєму роді.

Читайте Знай в Google News!

Археологи, що працюють в Стародавньому некрополі Саккара недалеко від Каїра, виявили неймовірну колекцію.

Спочатку на початку вересня було знайдено лише 13 саркофагів, але в результаті подальших зусиль було виявлено ще 14, повідомляє BBC.

У заяві в суботу Міністерство старожитностей Єгипту заявило:"початкові дослідження показують, що ці труни повністю закриті і не відкривалися з тих пір, як були поховані".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Знахідка вважається найбільшою у своєму роді, і в заяві Міністерства говориться, що вони сподіваються незабаром розкрити "більше секретів" про відкриття.

Поряд з дерев'яними саркофагами, археологами були виявлені невеликі статуї і артефакти.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що смартфони Xiaomi навчилися вимірювати пульс завдяки оновленню прошивки MIUI 12. Повідомляється, що за допомогою камери можна дізнатися свій поточний пульс, що може стати в нагоді любителям спорту. Правда, про точність немає ніяких даних.

Як повідомляв Знай.uа, популярний сервіс TikTok назвав своїх відданих фанатів на території Європи, і це не українці. Повідомляється, що жителі Великобританії витрачають на серві більше часу, ніж жителі інших країн.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Epic Games безкоштовно роздає ігри в цьому місяці. Звичайно, не топові новинки, але деякі проекти дійсно заслуговують вашої уваги.