Дослідники Google серйозно поставляться до пошуку помилок і вразливостей в програмному забезпеченні OEM-пристроїв. Android давно заслужив образ операційної системи, повної помилок і вразливостей. Велика кількість вразливостей, багів і постійний ризик злому не вселяє оптимізму користувачам.

Читайте Знай в Google News!

Але не все залежить від Google. На ринку представлена величезна кількість Android-пристроїв, що розрізняються характеристиками, ціною і, в кінцевому підсумку, виробником. Цільова аудиторія операційної системи від Google величезна, і найбільші вендори прагнуть поліпшити Android по-своєму. Але досить часто не всі користувацькі інтерфейси та сторонні програми отримують вигоду від безпеки зеленого робота.

GOOGLE , gizchina

Тому хлопці з Google вирішили зайнятися дослідженням програмного забезпечення виробників смартфонів на предмет помилок, які могли вплинути на безпеку Android.

Популярні новини зараз
Lifecell порадував абонентів: два тижні можна не платити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Ця ініціатива називається Android Partner Vulnerability Initiative (APVI), і дослідницька група вже виявила ряд проблем, про які було повідомлено OEM-виробникам. Зокрема, мова йде про компанії Samsung, Huawei, Oppo, Vivo, Meizu і ZTE. На жаль, в деяких випадках реакції не було, а ряд вразливостей так і не був виправлений. Зі свого боку Google створив спеціальний сайт, на якому буде публікувати інформацію про виявлені діри.

Офіційна версія Android 11 вже доступна, але це не ідеальна система без будь-яких помилок. Згідно з останніми повідомленнями, користувачі стикаються з помилкою, яка порушує багатозадачність в цій системі. Помилка заважає користувачам перегортати вгору і переглядати недавно використані додатки. Це дуже популярна функція для багатьох користувачів смартфонів, тому вона не може залишитися непоміченою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що сервіс WhatsApp порадував фанатів новою функцією. Повідомляється, що сервіс тепер здатний видаляти фото і відео з інших смартфонів. По суті, одержувач зможе всього лише один раз глянути на фото або відео, а після воно віддалиться.

Як повідомляв Знай.uа, підрядник Apple по переробці застарілих iPhone продавав гаджети, замість їх знищення. Що дивно, Керуючі компанією не заперечують крадіжки, так що Apple хоче отримати грошову компенсацію.

Також Знай.uа повідомляв, сервіс Google Календар отримав нову функцію, і тепер може створювати завдання, щоб нагадувати про них своїм користувачам.