Співробітник Boeing і колишній астронавт НАСА Крістофер Фергюсон більше не буде командувати першим пілотованим випробувальним польотом нового пасажирського космічного корабля Boeing, CST-100 Starliner, який повинен доставити своїх перших пасажирів в наступному році. Астронавт НАСА Баррі "Бутч" Вілмор займе місце Фергюсона в польоті разом з двома іншими астронавтами НАСА, вже призначеними для цієї місії.

Читайте Знай в Google News!

У відео, опублікованому в Твіттері, Фергюсон сказав, що залишити рейс було "важким і особистим рішенням", яке він повинен був прийняти. "Наступний рік дуже важливий для моєї сім'ї", - сказав він у відео. "Я взяв на себе кілька зобов'язань, які я просто не можу втратити. Я нікуди не поїду. Я просто не збираюся в космос наступного року".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Фергюсон зіграв важливу роль у багаторічній розробці Boeing Starliner, приватної капсули для екіпажу, призначеної для перевезення астронавтів на Міжнародну космічну станцію і назад для НАСА. Фергюсон керував останнім польотом космічного корабля НАСА в 2011 році, а в тому ж році пішов з агентства. Потім він приєднався до Boeing і став директором з систем екіпажу і місій програми Starliner. У 2018 році Фергюсон був призначений командиром першого пілотованого льотного випробування Starliner разом з астронавтами Ніколь Манн і Майком Фінке, які приєдналися до нього в якості членів екіпажу. Оскільки технічно він більше не є астронавтом НАСА, Фергюсон стане першою приватною особою, яка вилетіла на орбіту на приватному космічному кораблі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що браузер Google Chrome отримав довгоочікувану функцію, про яку мріяли всі. Тепер додаток може попереджати користувачів про злом паролів в акаунти, а також допомогти швидко його замінити, щоб уникнути проникнення в сховища особистої інформації зловмисників.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Google звинуватила виробників смартфонів у недбалості. Повідомляється, що Android 11 не ідеальний, так що в перші місяці після виходу розробник буде виправляти помилки, викликані оновленням. Однак, розробники смартфонів не поспішають ці оновлення підлаштовувати під свої моделі гаджетів, від чого в кінцевому підсумку страждають самі користувачі.

Також Знай.uа повідомляв, експерти показали дивовижну статистику, яка показала, що Android-юзери готові відмовитися від смартфонів з цієї ОС на користь iPhone 12, і навіть назвали вагомі причини.