Земля збирається отримати новий міні-місяць-і це може бути космічним сміттям. Дослідники відстежують об'єкт, який виглядає так, ніби він буде захоплений земною гравітацією всього на кілька місяців цієї зими, перш ніж благополучно відправитися назад в Сонячну систему. Це може бути стандартний астероїд, але деякі астрономи кажуть, що шлях загадкового об'єкта вказує на те, що він міг бути частиною ракети епохи 1960-х років.

Читайте Знай в Google News!

"Я в захваті від цього", - сказав Associated Press Пол Чодас, менеджер Центру досліджень навколоземних об'єктів НАСА. Чодас-один з провідних світових експертів з астероїдів, який десятиліттями стежив за поверненням космічного сміття.

Вперше об'єкт був ідентифікований минулого місяця дослідниками на Гаваях. Вони назвали його 2020 SO і позначили як навколоземний астероїд.

Але об'єкт трохи дивний для типового астероїда. Він рухається відносно повільно, знаходиться в тій же площині, що і Земля, і має майже кругову орбіту навколо Сонця, як і Земля. За словами Чодаса, всі ці характеристики є "червоними прапорцями", які можуть вказувати на те, що об'єкт колись був запущений з землі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що Ілон Маск буде працювати разом з Пентагоном, щоб розробити смертоносну зброю. Йдеться про ракету, яка може опинитися в будь-якій точці нашої планети протягом 30 хвилин, а збити ракету поки що неможливо.

Як повідомляв Знай.uа, половина власників iPhone впевнені, що їх смартфони підтримують 5g. відзначимо, що підтримка 5g з'явиться тільки в iPhone 12, які покажуть публіці 13 жовтня 2020 року. З іншого боку, дорожнеча смартфонів змушує людей думати, що ці функції вже включені в функціонал девайса.

Також Знай.uа повідомляв, експерти назвали причини дорожнечі iPhone 12. В першу чергу, на ціну вплинуло додавання 5G, а також перехід на більш якісні дисплеї.