Чорна діра в галактиці недалеко від Землі поглинула зірку, прямо як спагетті, і астрономи встигли це зняти.

Читайте Знай в Google News!

"Нещасна зірка", як її назвали дослідники у своїй статті, оберталася в щільному ядрі галактики з громіздким назвою 2masx J04463790-1013349 близько 214 мільйонів років тому, коли опинилася на приреченому шляху. Зірка підлетіла занадто близько до центральної надмасивної чорної діри галактики. І ця чорна діра розтягнула зірку, як спагетті, і проковтнула одним великим ковтком. (Вчені буквально називають цей процес "спагеттифікацією".) Світло від цього акту зоряного канібалізму досяг Землі в 2019 році. Чорна діра з'їла свій плазмовий обід всього в 214 мільйонах світлових років Від Землі.

"Ідея чорної діри, "втягує" найближчу зірку, звучить як наукова фантастика. Але це саме те, що відбувається в космосі", - сказав Метт Ніколл, астрофізик з Бірмінгемського університету і провідний автор статті.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що новенький OnePlus 8T випробували на міцність. Повідомляється, що компанія приділила особливу увагу захисту смартфона. Звичайно, у нього флагманська начинка, але корпус теж здатний витримувати навантаження без особливих пошкоджень.

Як повідомляв Знай.uа, новенькі iPhone 12 розчарували користувачів. Повідомляється, що потужності в них явно не так вже й багато, як про це говорилося в презентації. Виявляється, вони не перевершили флагманські Android-смартфони, так що і переплачувати особливого сенсу немає.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Xiaomi зганьбилася відео з розбиранням флагманського Mi 10T Pro. Виявляється, величезну частину комплектуючих неможливо замінити, так як компанія і або припаяла, або приклеїла до смартфону.