У лабораторії Омара Фархі в північно-західному університеті хімік і його команда працюють над незвичайним ремісничим проектом у співпраці з армією Сполучених Штатів. Вони змішують порошки і рідини до консистенції фарби, занурюють в рідину зразки бавовняної тканини і залишають бежеву тканину висихати. Завдяки цьому процесу вони створюють тканини, які можуть швидко нейтралізувати одні з найбільш смертоносних отрут, відомих людству: нервово-паралітичні.

Читайте Знай в Google News!

Ці тканини-остання розробка протягом 10 років по створенню військової форми, яка краще захищає власників від хімічної зброї. Тканина Фархи спеціально знищує нервово-паралітичні речовини VX і зомана, також відомого як GD, який є більш токсичним родичем зарину. Ці хімічні речовини порушують роботу центральної нервової системи людини, по суті, не даючи клітинам організму спілкуватися один з одним. Вони також можуть швидко вбити, не потрапляючи в організм. Наприклад, у 2017 році Кім Чен Нам, зведений брат північнокорейського диктатора Кім Чен Ина, був убитий в аеропорту Куала-Лумпура двома жінками, які нібито вимазали VX на його обличчі. Кім помер через дві години після зараження.

Армия США
Армия США

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нагадаємо, що смартфон Google Pixel 5 продають з браком. Повідомляється, що між корпусом і дисплеєм з'являється щілина, в яку може потрапити волога і вивести з ладу весь смартфон.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Sony розповіла, навіщо їй слухати розмови користувачів своїх консолей. Повідомляється, що компанія хоче модерувати всі ці розмови, і карати тих, хто заважає іншим.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Apple приховала головний недолік iPhone 12. Повідомляється, що розміри акумуляторів набагато менше, ніж у торішніх моделей. Однак, оптимізація роботи A14 чіпсета дозволила збільшити автономність роботи.