НАСА переносить запуск наступного космічного корабля SpaceX Crew Dragon на 14 листопада на тлі вирішення недавніх проблем з двигуном ракети Falcon 9 SpaceX, оголосило космічне агентство в понеділок. Космічний корабель доставить чотирьох астронавтів на Міжнародну космічну станцію із запланованим шестимісячним перебуванням.

Читайте Знай в Google News!

Після успішного випробувального польоту Crew Dragon" Demo 2 " цього літа, в ході якого два астронавти були доставлені в лабораторний комплекс і назад, менеджери НАСА були готові приступити до оперативних польотів.

Але рейс був відкладений з цього місяця на наступний через проблему з турбонасосом з одним або декількома двигунами в ракеті SpaceX Falcon 9, яка викликала переривання запуску 2 жовтня на базі ВПС на мисі Канаверал. Відзначимо, що запуск скасували за 2 секунди до старту.

NASA
NASA

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Ніяких подробиць надано не було, крім твіту від засновника SpaceX Ілона Маска, в якому говорилося, що переривання було викликано "несподіваним підвищенням тиску" в турбонасосному двигуні першого ступеня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, хакери викрали особисті дані клієнтів лікарні, і тепер вони можуть опинитися у відкритому доступі для кожного. Зловмисники вимагають величезний грошовий викуп.

Як повідомляв Знай.иа, сервіс Google Play видалив кілька дитячих додатків для Android, які збирали дані про дітей, що порушило політику сервісу і закони.

Також Знай.иа повідомляв, мільйони власників смартфонів Xiaomi скаржаться на автономність своїх смартфонів після оновлення ОС до MIUI 12.