Високий економічний ріст, досягнутий Китаєм в останні роки, супроводжувався одночасним зростанням його агресивності з швидкою модернізацією його збройних сил за рахунок придбання нових і нових технологій (NET), таких як штучний інтелект (AI), 5G, квантові обчислення, нові матеріали та енергетичні платформи. Китайське керівництво вважає, що його єдиний суперник, Сполучені Штати, знаходиться в остаточному занепаді, і, оскільки Китай взяв під контроль пандемію Covid - 19 і відродив траєкторію швидкого зростання, ніщо не заважає йому реалізувати свої грандіозні амбіції щодо повернення історично "заявлених" територій Ладакх, Тайвань, Сенкаку і Південно-Китайське море і встановлення своєї гегемонії в Азії, а потім і в світі.

Читайте Знай в Google News!

Дізнавшись від США, що їх глобальне панування може бути досягнуто тільки за допомогою потужних збройних сил, що володіють перевагою в NET, президент Китаю Сі Цзіньпін у своєму звіті на 19-му з'їзді партії в жовтні 2017 року" закликав НВАК прискорити розвиток військової інтелектуалізації " як керівний принцип військової модернізації. Інтелектуалізація-це просунутий етап інформатизації. Останнє включає в себе дигіталізацію, створення мереж та інтелектуалізацію.

армія США в Іраку, фото GettyImages
армія США в Іраку, фото GettyImages

Це означає, що різні військові платформи на полі бою пов'язані між собою мережею інформаційних технологій, а не використовуються на Автономній основі. Інтелектуалізація буде в основному заснована на використанні AI для визначення параметрів бою, включаючи знання і розуміння позицій противника, аналіз придатності і розгортання різних систем озброєння польовим командиром, за допомогою або без допомоги автоматизованого командування і управління. і системи зв'язку.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Метою Китаю в майбутній війні буде прагнення до інформаційної переваги шляхом атаки і знищення інформаційних мереж свого ворога за допомогою електронних, електромагнітних і вогневих атак.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, хакери викрали особисті дані клієнтів лікарні, і тепер вони можуть опинитися у відкритому доступі для кожного. Зловмисники вимагають величезний грошовий викуп.

Як повідомляв Знай.uа, сервіс Google Play видалив кілька дитячих додатків для Android, які збирали дані про дітей, що порушило політику сервісу і закони.

Також Знай.uа повідомляв, мільйони власників смартфонів Xiaomi скаржаться на автономність своїх смартфонів після оновлення ОС до MIUI 12.