SpaceX замінює два двигуни на своїй ракеті Falcon 9, яка скоро доставить чотирьох астронавтів на Міжнародну космічну станцію. Зміна вноситься після того, як SpaceX виявила в двигунах речовину, яка могла викликати їх запуск раніше, ніж планувалося.

Читайте Знай в Google News!

SpaceX виявила цю речовину після того, як один із запусків компанії був зупинений незадовго до старту в жовтні. Одна з ракет Falcon 9 компанії SpaceX, якій було доручено запустити новий супутник GPS для космічних військ, відключилася всього за дві секунди до зльоту. "Це був правильний вибір",-сказав на прес-конференції Ханс Кенігсманн, віце-президент SpaceX по збірці і надійності польоту. "Він зробив саме те, на що ми його запрограмували".

SpaceX, the verge
SpaceX, the verge

Сьогодні SpaceX повідомила, що ракета автоматично зупинила свій запуск після того, як два з дев'яти основних двигунів Merlin спробували запустити занадто рано. Занадто ранній запуск міг викликати щось, що називається жорстким запуском, коли різні палива і рідини двигуна об'єднуються в неправильному порядку. Falcon 9 компанії SpaceX відключився до того, як це сталося, але такий жорсткий запуск міг привести до пошкодження обладнання. "Це не обов'язково погано, але, знаєте, в більшості випадків це викликає вибух двигуна", - сказав Кенігсманн. "І це може призвести до невеликого пошкодження двигуна. У крайніх випадках це може призвести до більшого пошкодження двигуна".

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що оновлення MIUI 12 на смартфонах Xiaomi викликало купу негативних відгуків від самих користувачів. Повідомляється, що смартфони почали набагато швидше розряджатися, що точно позначиться на автономності.

Як повідомляв Знай.uа,Apple підняла ціни на свої продукти, включаючи як гаджети, так і програмне забезпечення. Відзначимо, що ціни вплинули і на жителів Росії, яким теж доведеться платити значно більше.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Microsoft змушує користувачів переходити на свій новий браузер Edge, який є копією Google Chrome.