Як повідомляє Financial Times, після того, як Google потрапив під тиск з боку антимонопольних органів США, Apple різко прискорила створення власної альтернативи пошуковій системі Google.

Читайте Знай в Google News!

Очікується, що нова пошукова система Apple дебютує як частина недавно випущеної iOS 14, тобто незабаром користувачі iPhone, вводячи пошуковий запит на головному екрані, будуть бачити результати, вибрані пошуковою системою під брендом Apple.

Минулого тижня Міністерство юстиції США і 11 штатів подали позов, в якому стверджувалося, що Google використовував своє домінування в онлайн-пошуку і рекламі, щоб зруйнувати конкуренцію і завдати шкоди споживачам.

Дівчина з iPhone, 24 канал
Дівчина з iPhone, 24 канал

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Згідно з останньою інформацією, Google, який в даний час контролює близько 90% глобального пошуку в Інтернеті, платить Apple від 8 до 12 мільярдів доларів на рік в обмін на те, що Google зробить Google пошуковою системою за замовчуванням на пристроях компанії.

Якщо Антимонопольний аудит перешкоджає таким партнерським відносинам з Google, зусилля Apple щодо створення альтернативи окупляться багаторазово. Apple найняла колишнього керівника пошукової групи Google Джона Джаннандреа ще в грудні 2018 року.

Раніше цього року провідні аналітики припустили, що Apple може перестати покладатися на Google.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що оновлення MIUI 12 на смартфонах Xiaomi викликало купу негативних відгуків від самих користувачів. Повідомляється, що смартфони почали набагато швидше розряджатися, що точно позначиться на автономності.

Як повідомляв Знай.иа,Apple підняла ціни на свої продукти, включаючи як гаджети, так і програмне забезпечення. Відзначимо, що ціни вплинули і на жителів Росії, яким теж доведеться платити значно більше.

Також Знай.иа повідомляв, компанія Microsoft змушує користувачів переходити на свій новий браузер Edge, який є копією Google Chrome.