Згідно з новим дослідженням, метеорит віком 12 мільйонів років, що впав на Землю в січні 2018 року, покритий більш ніж 2600 органічними сполуками. За словами дослідників, такі Метеорити, як цей, ймовірно, діяли як посланці на початку історії Землі, доставляючи будівельні блоки життя.

Читайте Знай в Google News!

Увечері 16 Січня 2018 року по небу над середнім Заходом і Онтаріо був помічений метеор з вогненною кулею. Дані про погоду допомогли вченим швидко відстежити, де частини метеора впали на Землю, щоб вони могли зібрати їх до того, як зразки з космосу були забруднені природою Землі.

"Метеорологічний радар призначений для виявлення граду та дощу", - заявив провідний автор дослідження Філіп Хек, куратор музею поля в Чикаго та доцент Чиказького університету. "Ці осколки метеорита потрапили в цей діапазон розмірів, і тому метеорологічний радар допоміг показати положення і швидкість метеорита. Це означало, що ми змогли знайти його дуже швидко".

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Елементи на землі, в тому числі рідка вода, можуть змінити хімічний склад метеорита ще до того, як він буде зібраний.

Але Гамбурзький метеорит, зібраний менш ніж через два дні після падіння на Землю, є яскравим прикладом практично незміненого метеорита.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що оновлення MIUI 12 на смартфонах Xiaomi викликало купу негативних відгуків від самих користувачів. Повідомляється, що смартфони почали набагато швидше розряджатися, що точно позначиться на автономності.

Як повідомляв Знай.uа,Apple підняла ціни на свої продукти, включаючи як гаджети, так і програмне забезпечення. Відзначимо, що ціни вплинули і на жителів Росії, яким теж доведеться платити значно більше.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Microsoft змушує користувачів переходити на свій новий браузер Edge, який є копією Google Chrome.