Космічний корабель NASA OSIRIS-REx успішно зберіг невеликий схованку з камінням, який він захопив з поверхні астероїда на ім'я Бенну минулого тижня, запечатавши камінчики всередині корабля. Тепер частинки астероїдів залишаться всередині космічного корабля протягом наступних трьох років, поки OSIRIS-REx буде повертатися на Землю.

Читайте Знай в Google News!

OSIRIS-REx отримав зразок 20 жовтня минулого тижня, більш ніж через чотири роки після запуску з землі своєї місії по дотику до астероїда. Використовуючи тонку роботизовану руку, апарат злегка торкнувся астероїда Бенну, розбурхавши камені на поверхні і проштовхнувши деякі з камінчиків в космічний корабель.

Хоча маневр спрацював, як і планувалося, OSIRIS-REx виявився занадто хорошим у цьому захопленні зразка. Транспортний засіб зібрав значний шматок астероїдних каменів, деякі з яких були досить великими за розміром. Ці більш "м'ясисті" камінчики застрягли в клапті на кінці руки, який повинен був утримувати матеріал всередині. Коли заслінка була закрита, деякі частинки астероїда почали відлітати в космос. Зображення колектора зразків показали, як крихітні частинки танцюють і кружляють, прямуючи в порожнечу.

Це відкриття повністю перевернуло плани команди місії, оскільки вони поспішили зберегти зразок до того, як в космос полетять нові камені. Спочатку команда сподівалася використати цей тиждень для розкручування космічного корабля OSIRIS-REx, вимірюючи його імпульс, щоб дізнатися, скільки зразків було зібрано. Але інженери вирішили скасувати це, так як обертання могло викликати витік більшої кількості каменів. Замість цього вони вирішили відразу перейти до зберігання зразка всередині основного корпусу космічного корабля.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в смартфонах iPhone 12 побачили секретну функцію, про яку яблучна корпорація не розповідала. Повідомляється, що новенькі смартфони мають можливість заряджати інші гаджети, але компанія не додала програмне забезпечення для цієї технології.

Як повідомляв Знай.uа, в Мережу злили подробиці про iPhone 13, який з'явиться на публіці вже наступного року. Повідомляється, що компанія хоче збільшити обсяг сховища своїх майбутніх смартфонів, що трохи дивно, враховуючи, що 512 Гб простору вистачить з головою.

Також Знай.uа повідомляв, розробників Cyberpunk 2077 завалили погрозами після перенесення гри. Схоже, деякі геймери не готові були чекати гру ще один місяць, так що вони вирішили "залякати" розробників.