Нещодавно Counterpoint Research опублікувала звіт про рейтинг довіри до брендів смартфонів. Рейтинги довіри дослідницької фірми засновані на чотирьох основних принципах. Як і в минулому році, смартфони Android під брендом Nokia від HMD Global займають перше місце у всіх цих чотирьох категоріях. Таким чином, Nokia другий рік поспіль стає найнадійнішим брендом.

Читайте Знай в Google News!

Counterpoint Research-одна з найпопулярніших дослідницьких фірм, відома відстеженням тенденцій у сфері високих технологій. Останній звіт компанії про рейтинги довіри до брендів смартфонів показує, що Nokia лідирує за всіма чотирма проаналізованими факторами.

Ці чотири фактори:

Згідно з повідомленням, з третього кварталу 2019 року по другий квартал 2020 року Android-смартфони під брендом Nokia були єдиними телефонами, які отримували щомісячні виправлення безпеки (100%), за ними слідує OnePlus з 90%. Точно так само Nokia і OnePlus були єдиними брендами, які оновили свої пристрої до Android 10 за той же період, За ними слідують Samsung і realme з 89% і 73% відповідно.

Nokia 9
Nokia 9

Цікаво, що у звіті говориться, що смартфони Nokia проходять більш суворі тести на довговічність, ніж в середньому по галузі. Нарешті, 53% телефонів під брендом Nokia мають Android Enterprise Recommended, за ними слідує Lenovo Motorola з 44%.

Згідно зі звітом, цикл заміни смартфонів досяг 30 місяців, проте тільки пристрої Nokia і OnePlus отримують регулярні оновлення безпеки. З іншого боку, зусилля Samsung затьмарюються його величезним портфелем, але компанії як і раніше вдається доставляти оновлення на відповідні пристрої, хоча і повільніше, ніж HMD Global.

При цьому розрив між Nokia та іншими брендами в плані регулярних оновлень програмного забезпечення скоротився в порівнянні з минулим роком. Іншими словами, HMD Global поступово втрачає свій єдиний оплот.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що в смартфонах iPhone 12 побачили секретну функцію, про яку яблучна корпорація не розповідала. Повідомляється, що новенькі смартфони мають можливість заряджати інші гаджети, але компанія не додала програмне забезпечення для цієї технології.

Як повідомляв Знай.uа, в Мережу злили подробиці про iPhone 13, який з'явиться на публіці вже наступного року. Повідомляється, що компанія хоче збільшити обсяг сховища своїх майбутніх смартфонів, що трохи дивно, враховуючи, що 512 Гб простору вистачить з головою.

Також Знай.uа повідомляв, розробників Cyberpunk 2077 завалили погрозами після перенесення гри. Схоже, деякі геймери не готові були чекати гру ще один місяць, так що вони вирішили "залякати" розробників.