Практично всі користувачі персональних комп'ютерів стикаються з тим явищем, що "електронно-обчислювальна машина" з часом починає працювати повільніше і все частіше зависає. Однак існують прості способи, як подолати цю проблему.

Читайте Знай в Google News!

Сімома корисними порадами для власників ПК ділиться видання Business Insider.

1. Завантаження операційної системи і автозапуск додатків

Швидкість роботи комп'ютера безпосередньо пов'язано із завантаженістю операційної системи. Кожен раз, коли ви вмикаєте комп'ютер, безліч додатків запускається у фоновому режимі. Здебільшого з них ви не користуєтеся безперервно, а ресурс вони "відбирають". Саме тому необхідно перевірити список додатків для автозапуску і видалити з нього ті, якими ви не користуєтеся постійно — а також зверніть увагу на те, скільки пам'яті вони використовують по факту.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

2. Зайві вкладки в інтернет-браузері

Багато користувачів, не замислюючись, відкривають десятки вкладок в браузері одночасно, щоб нічого не втратити і не забути. У таких випадках краще зробити на потрібній сторінці закладку і закрити її, поки вона не використовується.

За комп'ютером, фото з відкритих джерел
За комп'ютером, фото з відкритих джерел

3. Віруси

На роботу комп'ютера негативний вплив можуть спричиняти й віруси та інші шкідливі програми. Регулярно перевіряйте свій ПК антивірусом, який оновлений до останніх версій.

4. Перезавантаження

Не забувайте регулярно перезавантажувати комп'ютер. Хоча сучасні операційні системи дозволяють робити це рідше, ніж потрібно було раніше, швидкість роботи може покращуватися.

5. Встановіть твердотілий накопичувач (SSD)

Для найкращого результату слід подумати про апгрейд "заліза". SSD — wt швидке завантаження і миттєвий запуск програм без перевантаження оперативної пам'яті.

6. ReadyBoost і флешка

ReadyBoost - це функція, яка є в операційній системі Windows 10. Завдяки їй можна використовувати звичайну флешку в якості додаткової оперативної пам'яті.

7. Відмовтеся від "хмар"

Зберігання даних у хмарному сховищі має купу переваг, припинити використання хмарного сховища (у Microsoft це OneDrive), пише Business Insider. Річ у тім, що регулярна синхронізація завантажує систему.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в смартфонах iPhone 12 побачили секретну функцію, про яку яблучна корпорація не розповідала. Повідомляється, що новенькі смартфони мають можливість заряджати інші гаджети, але компанія не додала програмне забезпечення для цієї технології.

Як повідомляв Знай.uа, в Мережу злили подробиці про iPhone 13, який з'явиться на публіці вже наступного року. Повідомляється, що компанія хоче збільшити обсяг сховища своїх майбутніх смартфонів, що трохи дивно, враховуючи, що 512 Гб простору вистачить з головою.

Також Знай.uа повідомляв, розробників Cyberpunk 2077 завалили погрозами після перенесення гри. Схоже, деякі геймери не готові були чекати гру ще один місяць, так що вони вирішили "залякати" розробників.