Раніше на цьому тижні спільнота біткойн-майнерів була шокована, коли невідомий чоловік спустошив цифровий гаманець, що містить близько 1 мільярда доларів в біткойнах-імовірно, виручку від закритого в даний час ринку наркотиків в темній мережі Silk Road. Тепер розкрилися особи, відповідальні за розчищення фондів: це уряд США.

Читайте Знай в Google News!

У четвер Міністерство юстиції оголосило, що воно конфіскувало вміст гаманця в рамках цивільної справи про конфіскацію, спрямованої на Шовковий шлях. Уряд заявив, що він отримав близько 70 000 біткойнів за допомогою неназваного хакера, особистість якого відома уряду, але який в судових документах згадується просто як "особа X".

хакер, скріншот з відео
хакер, скріншот з відео

"Людина Ікс" нібито зламав платіжну систему Silk Road в 2012 або 2013 році. Уряд заявляє, що творець Silk Road Росс Ульбріхт, який в даний час відбуває подвійний довічний термін плюс 40 років за свою роль в сайті, "погрожував містеру X". 3 листопада "Містер X" погодився передати біткойни уряду США і допоміг перевести гроші.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Хакер
Хакер

У заяві для преси прокурор США Девід Л. Андерсон назвав операцію великим успіхом уряду. "Silk Road був найвідомішим кримінальним онлайн-ринком свого часу", - сказав Андерсон. "Успішне судове переслідування засновника Silk Road в 2015 році залишило відкритим питання на мільярд доларів. Куди поділися гроші? Сьогоднішня скарга про конфіскацію дає хоча б часткову відповідь на це відкрите питання. 1 мільярд доларів з цих злочинних доходів тепер знаходиться у володінні Сполучених Штатів".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що сервіс WhatsApp порадує публіку новим функціоналом. Повідомляється, що месенджер здатний переводити гроші з однієї банківської карти на іншу. Правда, така функція поки що доступна тільки на території Індії.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Apple порадувала власників старих iPhone несподіваним оновленням. Повідомляється, що нова iOS збільшить безпеку старих смартфонів, які вже давно не підтримуються корпорацією.

Також Знай.uа популярна гра Fortnite повернеться на iPhone, але без оголошення Apple. Хмарний геймінг все ж доступний в браузері Safari від компанії, так що розробники знайшли лазівку.