Panasonic працює з однією з найбільших залізничних компаній Японії над вирішенням нової проблеми, що виникла в останні роки: зростання числа людей, що кидають бездротові навушники на залізничні колії.

Читайте Знай в Google News!

JR East, частина колишньої приватної залізничної групи Японії, яка охоплює регіони Токіо і Тохоку, повідомляє, що в липні-вересні на 78 вокзалах Токіо було зафіксовано 950 випадків падіння навушників, повідомляє Jiji Press. На цю цифру, мабуть, припадає чверть всіх випалих предметів.

Згідно з JR East, співробітники станції зазвичай використовують інструмент "Чарівна рука" у вигляді гачка, щоб підбирати більші предмети, що падають на рейки, наприклад капелюхи або смартфони. Але через гравій між рейками більш дрібні предмети - наприклад, лівий AirPod Pro - важче дістати, а це означає, що співробітникам іноді доводиться чекати, поки не проїде останній поїзд.

Panasonic, gizchina

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Щоб вирішити цю проблему, Panasonic запропонували співпрацювати з JR East над пристроєм у стилі пилососа, який, як кажуть, набагато краще підходить для збору випадкових навушників. Ви можете побачити це на зображенні вище.

Пристрій проходить випробування на станції Ікебукуро, великому вузлі на півночі Токіо, і перші результати показують, що він працює набагато швидше, ніж традиційний гак.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що сервіс WhatsApp порадує публіку новим функціоналом. Повідомляється, що месенджер здатний переводити гроші з однієї банківської карти на іншу. Правда, така функція поки що доступна тільки на території Індії.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Apple порадувала власників старих iPhone несподіваним оновленням. Повідомляється, що нова iOS збільшить безпеку старих смартфонів, які вже давно не підтримуються корпорацією.

Також Знай.uа популярна гра Fortnite повернеться на iPhone, але без оголошення Apple. Хмарний геймінг все ж доступний в браузері Safari від компанії, так що розробники знайшли лазівку.