Apple призупинила співпрацю зі збирачем iPhone Pegatron, після виявлення трудових порушень в програмі для студентів, прийнявши рішучі заходи по наведенню порядку у виробничому ланцюжку в Китаї, яка давно звинувачувалася в жорстокому поводженні з робітниками.

Читайте Знай в Google News!

Технологічний гігант з Купертіно, штат Каліфорнія, заявив, що кілька тижнів тому він виявив, що тайванський виробник неправильно класифікує студентів і дозволяє деяким працювати ночами і понаднормово в порушення Кодексу поведінки постачальників Apple. Потім співробітники "пішли на крайнощі", щоб приховати порушення. З тих пір компанія помістила свого партнера на випробувальний термін до завершення коригувальних дій, йдеться в заяві американської компанії.

Apple, фото Getty Images
Apple, фото Getty Images

Pegatron - один з небагатьох партнерів, на яких Apple покладається в усьому світі при складанні таких фірмових продуктів, як iPhone. Подібно до більшого конкурента Foxconn або Hon Hai Precision Industry Co., тайванська компанія є невід'ємною частиною глобального ланцюжка поставок Apple, яка протягом багатьох років піддавалася критиці з боку профспілкових активістів.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що сервіс WhatsApp порадує публіку новим функціоналом. Повідомляється, що месенджер здатний переводити гроші з однієї банківської карти на іншу. Правда, така функція поки що доступна тільки на території Індії.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Apple порадувала власників старих iPhone несподіваним оновленням. Повідомляється, що нова iOS збільшить безпеку старих смартфонів, які вже давно не підтримуються корпорацією.

Також Знай.uа популярна гра Fortnite повернеться на iPhone, але без згоди Apple. Хмарний геймінг все ж доступний в браузері Safari від компанії, так що розробники знайшли лазівку.