Virgin Hyperloop оголосила, що вперше провела випробування своєї надшвидкої транспортної системи з пасажирами-людьми.

Читайте Знай в Google News!

Тест проводився в неділю вдень на випробувальному полігоні DevLoop в пустелі недалеко від Лас-Вегаса, штат Невада. Першими двома пасажирами були технічний директор і співзасновник Virgin Hyperloop Джош Гігель і керівник відділу обслуговування пасажирів Сара Лучіан. Після того, як вони пристебнулися до своїх сидінь у блискучій біло-червоній капсулі Hyperloop компанії, що отримала назву "Пегас", вони були переведені в повітряний шлюз, так як повітря всередині закритої вакуумної трубки був видалений. Потім капсула розігналася до 100 миль / год (160 км/год) по всій довжині траси, перш ніж сповільнитися до зупинки.

HyperLoop, Tesla

Це важливе досягнення для компанії Virgin Hyperloop, яка була заснована в 2014 році з метою втілення в життя бачення генерального директора Tesla і SpaceX Ілона Маска футуристичної транспортної системи, що складається з підвішених на магнітному полі капсул, що переміщаються по майже безповітряних трубах зі швидкістю до 760 миль на годину (1223 км/год).

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Протяжність тестової траси DevLoop становить 500 метрів, а діаметр-3,3 метра. Траса розташована приблизно в 30 хвилинах їзди від Лас-Вегаса, в пустелі. Компанія заявляє, що провела понад 400 тестів на цьому треку, але ніколи раніше з пасажирами-людьми - до сьогоднішнього дня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що Ілон Маск набирає співробітників для нової фабрики в Німеччині з виробництва електрокарів Tesla. Повідомляється, що Маску потрібні "інженери-аси", які зможуть налагодити виробництво авто.

Як повідомляв Знай.uа, Sony PlayStation 5 показали перегрітою на одній з виставок. Користувачі Мережі сприйняли це фото як недолік консолі. Втім, варто врахувати, що консоль перебувала замкненою в підставці для телевізора, так що охолоджуватися в звичайному режимі вона не мала можливості.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Panasonic розробила унікальний пилосос для метро. Новинка зможе піднімати впали бездротові навушники.