Нове дослідження, проведене Chalmers спільно з ETH Zürich, Швейцарія, пропонує багатообіцяючий спосіб виявлення невловимих частинок темної матерії за допомогою раніше невивчених атомних відгуків, що виникають в матеріалі детектора.

Читайте Знай в Google News!

Нові розрахунки дозволяють теоретикам робити детальні прогнози про природу і силу взаємодій між темною матерією і електронами, що раніше було неможливо.

"Наше нове дослідження цих атомних реакцій виявляє властивості матеріалу, які до цих пір залишалися прихованими. Їх неможливо досліджувати за допомогою будь - яких частинок, доступних нам сьогодні-їх може виявити тільки темна матерія", - говорить Ріккардо Катена, доцент кафедри фізики в Чалмерсі.

Фото з відкритих джерел, космос
Фото з відкритих джерел, космос

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

На кожну зірку, галактику або пилову хмару, видиме в космосі, припадає в п'ять разів більше невидимого матеріалу - темної матерії. Таким чином, виявлення способів виявлення цих невідомих частинок, які складають таку значну частину Чумацького Шляху, є головним пріоритетом у фізиці астрономічних частинок. У глобальних пошуках темної матерії великі Детектори були побудовані глибоко під землею, щоб намагатися вловлювати частинки, коли вони відскакують від атомних ядер.

Поки що ці загадкові частинки не виявляються. На думку дослідників Чалмерса, можливе пояснення може полягати в тому, що частинки темної матерії легше протонів і, отже, не викликають віддачу ядер - уявіть, що куля для пінг-понгу стикається з кулею для боулінгу. Таким чином, багатообіцяючим способом вирішення цієї проблеми може бути зміщення фокусу з ядер на електрони, які набагато легше.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що Ілон Маск набирає співробітників для нової фабрики в Німеччині з виробництва електрокарів Tesla. Повідомляється, що Маску потрібні "інженери-аси", які зможуть налагодити виробництво авто.

Як повідомляв Знай.uа, Sony PlayStation 5 показали перегрітою на одній з виставок. Користувачі Мережі сприйняли це фото як недолік консолі. Втім, варто врахувати, що консоль перебувала замкненою в підставці для телевізора, так що охолоджуватися в звичайному режимі вона не мала можливості.

Також Знай.uа повідомляв, компанія Panasonic розробила унікальний пилосос для метро. Новинка зможе піднімати впали бездротові навушники.