Папа Франциск закликав віруючих усього світу молитися, щоб роботи і штучний інтелект "завжди служили людству".

Читайте Знай в Google News!

Послання є одним з щомісячних молитовних намірів Папи-регулярних послань, що публікуються на YouTube, які покликані допомогти католикам "поглибити їх щоденну молитву", зосередивши увагу на певних темах або подіях. У серпні папа закликав молитися за "морський мир"; у квітні темою була "свобода від залежності". Тепер, у листопаді, це AI і роботів.

Папа Римський Франциск, фото:lovinmalta
Папа Римський Франциск, фото:lovinmalta

Хоча повідомлення звучить як попередження, випущені відомими технічними діячами, такими як Ілон Маск (генеральний директор Tesla, як відомо, порівняв роботу над штучним інтелектом з "викликом демона"), папа зосереджений на більш прозаїчному. Схоже, його турбує не Екзотичний сценарій кінця світу, коли надрозумний AI перетворює світ на скріпки, а скоріше те, як технології можуть посилити існуючу нерівність тут і зараз.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Sony привітала Microsoft зі стартом продажів Xbox Series. Дивно, що дві конкуруючі компанії зберігають порівняно хороші відносини.

Як повідомляв Знай.uа, оновлення YouTube Music отримав велике оновлення, яке пропонує користувачів аж 8 добірок, грунтуючи на їх перевагах. Схоже, алгоритми працюють куди краще, якщо порівнювати зі Spotify.

Також Знай.uа повідомляв, експерти з DxOMark вже оцінили якість і можливості камери iPhone 12. Правда, оцінку вони свою не назвали, але це лише питання часу.