На Місяці немає водойм з рідкою водою, які є відмінною рисою Землі, але вчені заявили в понеділок, що місячна вода більш широко поширена, ніж передбачалося раніше, з молекулами води, укладеними в мінеральних зернах на поверхні, а більше води, можливо, приховані в крижаних плямах, що знаходяться в постійних тінях.

Читайте Знай в Google News!

Хоча дослідження 11 років тому показали, що вода була відносно широко поширена на Місяці в невеликих кількостях, тепер група вчених повідомляє про перше недвозначне виявлення молекул води на поверхні Місяця. У той же час інша команда повідомляє, що на Місяці приблизно 15 000 квадратних миль (40 000 квадратних кілометрів) постійних тіней, які потенційно можуть містити приховані кишені води у вигляді льоду.

Місячний календар стрижок на листопад 2020, фото - Рexels
Місячний календар стрижок на листопад 2020, фото - Рexels

Вода є цінним ресурсом, і відносно велика присутність на Місяці може виявитися важливою для майбутніх астронавтів та робототехнічних місій, які прагнуть видобути та використовувати воду для таких цілей, як питне постачання або паливний інгредієнт.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

НАСА планує повернення астронавтів на місяць, і ця місія повинна підготувати грунт для подальшої подорожі з екіпажем на Марс. Доступні джерела, з яких можна збирати воду на місяці, будуть корисні для цих зусиль.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що компанія Sony привітала Microsoft зі стартом продажів Xbox Series. Дивно, що дві конкуруючі компанії зберігають порівняно хороші відносини.

Як повідомляв Знай.uа, оновлення YouTube Music отримав велике оновлення, яке пропонує користувачів аж 8 добірок, грунтуючи на їх перевагах. Схоже, алгоритми працюють куди краще, якщо порівнювати зі Spotify.

Також Знай.uа повідомляв, експерти з DxOMark вже оцінили якість і можливості камери iPhone 12. Правда, оцінку вони свою не назвали, але це лише питання часу.