Зараз iPhone 12 Pro на 128 GB продається за ціною в 40 тисяч гривень. Для того щоб придбати смартфон, пересічному українцю знадобиться пропрацювати майже 90 днів.

Однак це лише за умови відсутності будь-яких інших витрат. Лише в Філіппінах ситуація гірша, а жителі Швейцарії є тими, хто швидше за все можуть заробити на новий гаджет.

Читайте Знай в Google News!

Про це свідчать дослідження міжнародного сервісу Picodi, де щорічно відбуваються порівняння рівня доходів жителів різних країн. У 2020 році показник в Україні дещо покращився, адже тоді iPhone 11 можна було придбати лише після 96,7 робочих днів.

Державна служба статистики України виділила, що українці в середньому отримують зарплату в розмірі 11 998 гривень (9 658 гривень після вирахування податків). Тому для придбання iPhone 12 Pro на 128 ГБ належить попрацювати 87 днів, не враховуючи витрати на одяг, оплату комунальних послуг та їжу.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Відомо, що зараз в комплекті пристрою відсутні навушники і зарядний пристрій. Це є додатковими витратами. А лідерами рейтингу виступили Швейцарія, Сполучені Штати Америки і Люксембург.

Середньостатистичний швейцарець зуміє придбати смартфон після 4,4 днів роботи. Американець — за 6,1, а люксембуржець — за 6,6. Жителі Філіппін повинні пропрацювати мінімум 88,2 дня для придбання нового iPhone. При складанні рейтингу враховувалася зарплата жителів тих чи інших країн з сайтів національних статистичних управлінь або міністерств.

Місячна зарплата була поділена на 21 (середня кількість робочих днів у місяці), а в країнах, використовуваних тижневі ставки при підрахунку середнього заробітку, розмір доходу ділили на 5.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, iPhone 12 Pro Max вперше розібрали на камеру, що всередині головного флагмана Apple.

Як повідомляв "Знай.ua", в роботі iPhone 12 виявили серйозний недолік, гроші на вітер.

Знай.ua писав, Apple відмовилася від впровадження емодзі з масками у період пандемії