Прототип ракети SpaceX Starship, компанія-розробник якої належить одіозному американському мільярдеру Ілону Маску, провалила вже третій поспіль тестовий запуск. Вибух могли спостерігати в онлайн-трансляції численні глядачі по всьому світу.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: спеціалізований портал space.com.

Випробування пройшли в Техасі 12 листопада. В ході випробування потрібно було запалити двигуни без пуску ракети. Однак щось пішло не так, і пусковий майданчик охопило полум'я, яке частково пошкодило ракету.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Сам Ілон Маск на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter написав, що могли розплавитися складові одного з двигунів Raptor, причини чого наразі з'ясовуються.

"Ми втратили транспортну пневматику. Причина наразі невідома. Тиск у резервуарі для рідкого кисню зростає. Будемо сподіватися, що спрацьовує диск-запобіжник, щоб послабити тиск, інакше він "вискочить із пробки"", — написав американський підприємець у відповідь на запитання одного з ентузіастів космічних польотів.

Скріншот Twitter
Скріншот Twitter

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ілон Маск заразився Covid-19, перші коментарі головного скептика з приводу пандемії.

Як повідомляв портал Знай.ua, глава компанії SpaceX Ілон Маск опублікував у себе в Twitter відео, на якому показаний вантажний відсік нового корабля Starship.

Також Знай.ua писав про те, що Tesla програла суд про порушення трудового законодавства