Вечірній келих вина занадто легко перетворити в два, три або більше. Але допомога може опинитися під рукою для тих, хто занадто пізно усвідомлює, що вони більш напідпитку, ніж хотілося б.

Читайте Знай в Google News!

Вчені винайшли машину, яка може допомогти їм протверезіти приблизно в три рази швидше, ніж зазвичай.

Користувачам рекомендується викликати гіпервентиляцію, важко і швидко дихаючи в маску для обличчя, яка постачає їх вуглекислим газом з резервуара розміром з портфель.

Шляхом гіпервентиляції вони використовують легені для видиху алкоголю. Чим важче дихання, тим більше алкоголю виводиться.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду
Показати ще

Однак більш глибоке і швидке дихання, ніж зазвичай, виводить з крові вуглекислий газ разом з алкоголем.

Це причина таких симптомів, як запаморочення і непритомність. Новий девайс допомагає запобігти цьому.

Пристрій, розроблений, щоб допомогти пацієнтам подолати отруєння чадним газом або швидше оговтатися від анестетиків, був адаптований для допомоги тим, хто піддається серйозному ризику отруєння алкоголем.

Але винахідники кажуть, що його можуть легко використовувати і ті, хто випив занадто багато.

Однак в даний час він коштує близько 20 000 Доларів США, що еквівалентно приблизно 15 200 фунтам стерлінгів.

Доктор Джозеф Фішер з Дослідницького інституту лікарні загального профілю в Торонто, який керував дослідженням, сказав: "це дуже простий, низькотехнологічний пристрій, який можна виготовити де завгодно. Майже незрозуміло, чому ми не спробували це кілька десятиліть тому".

"Очевидно, ми не рекомендуємо пити занадто багато, але, як показує практика, цей апарат вдвічі знижує кількість алкоголю в організмі людини протягом 45 хвилин, замість двох-трьох годин, які зазвичай потрібні в середньому".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що популярний мессенджер WhatsApp обзавівся крутим оновленням. Тепер сервіс підтримує грошові перекази всередині програми. Правда, поки що тільки на території Індії.

Як повідомляв Знай.uа, ігрову приставку Sony PlayStation 5 розібрали в день виходу. Судячи з усього, пандемія сильно вплинула на рішення людей, так як продажі обох консолей побили всі можливі рекорди.