Пізно ввечері в понеділок Європейська ракета з двома супутниками вийшла з ладу під час польоту, що призвело до втрати вантажу на борту. Це була друга серйозна відмова ракети даного типу за останні два роки.

Читайте Знай в Google News!

Ракета, яка зазнала невдачі, називається Vega, одна з основних ракет, розроблених європейським постачальником запусків Arianespace. Апарат злетів вчора ввечері з головного космодрому Європи у Французькій Гвіані. На борту ракети знаходився іспанський супутник для зйомки землі під назвою SEOSat-Ingenio, який повинен був експлуатуватися Європейським космічним агентством, і ще один супутник для отримання зображень з Франції під назвою TARANIS.

Приблизно через вісім хвилин польоту загорівся двигун розгінного блоку"Веги". Відразу після цього ракета почала відхилятися від курсу, і її висота стала знижуватися. Помітивши відхилення, Arianespace спробувала встановити сигнал з ракетою, але в кінцевому підсумку не змогла встановити зв'язок, що вказувало на те, що Вега зійшла з орбіти, знищивши два вантажу на борту. Вивчивши дані, компанія прийшла до висновку, що виникла проблема з системою, що активує двигун верхнього ступеня.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"На жаль, ми можемо підтвердити, що місія втрачена", - сказав Стефан Ізраель, генеральний директор Arianespace, вчора ввечері під час прямої трансляції запуску. "Ви розумієте, що я хочу принести свої найглибші вибачення нашим клієнтам за цю місію". Ракета впала в безлюдній місцевості, повідомляє Arianespace.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що власники iPhone 12 mini скаржаться на величезний недолік смартфона. Повідомляється, що гаджет не реагує на деякі торкання, і це не просто недолік, це справжня проблема, так що користувачі заполонили форуми і службу підтримки скаргами.

Як повідомляв Знай.uа, компанія Apple почала тестування гнучкого iPhone, щоб з'явитися на ринку складних пристроїв, і скласти конкуренцію іншим брендам. Правда, якщо гаджет і вийде, то не раніше 2022 року.

Також Знай.uа повідомляв, Facebook і Instagram внесли нові зміни в політику. Тепер автор фотографій може подати скаргу на видалення свого матеріалу на сторінці чужих акаунтів, так що незабаром можливе видалення величезної кількості фотографій.