Британець Стів Джонс в минулому працював техніком в Королівських ВПС. Стів багато років просто марив мрією про власний будиночок на колесах. Ще під час його служби далекомагістральні авіалайнери Vickers VC10 почали відправляти на "списання".

Читайте Знай в Google News!

Тоді Стів і придумав, що робити далі. У його голові оселилася думка, що було б непогано з авіаційного двигуна зробити будиночок на колесах – габарити і обтічна форма корпусу повністю відповідають характеристикам проєкту. Про цю історію пише одне з британських видань.

Винахід Стіва Джонса, фото: Novate
Винахід Стіва Джонса, фото: Novate

Ані друзі, ані родичі ніяк не могли зрозуміти навіщо він йому потрібен і що з цієї частини літака можна зробити, але батько сімейства взявся за роботу. Оскільки останні роки він займався ремонтом трейлерів і кемперів, тому людина точно знала, що робить.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Винахід Стіва Джонса, фото: Novate
Винахід Стіва Джонса, фото: Novate

Невелика площа всередині вимагала ретельного планування, адже в цьому мініатюрному будиночку повинні комфортно проводити час відразу 4 людини. При цьому Стіву хотілося вмістити і місце для відпочинку, і кухню, і обідню зону, а також спальні місця для всіх членів сім'ї.

Щоб збільшити обсяг внутрішнього простору під час стоянок, Стів зробив не тільки вікна і люк на стелі, але і відкидну бічну частину, яку можна відкрити і милуватися природою, насолоджуватися свіжим повітрям і безкрайнім простором.

У нічний час вітальня легко перетворюється на спальню. Щоб організувати нічліг, досить розкласти дивани, які при змиканні утворюють двоспальне ліжко для батьків, а для синів передбачено дві відкидні полиці на другому рівні. На повну реорганізацію величезного двигуна від авіалайнера Vickers VC10 Стів Джонс витратив 10 тисяч годин роботи і близько 5 тисяч доларів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Китай запустить 10 000 супутників для конкуренції зі SpaceX Ілона Маска.

Як повідомляв Знай.uа, WhatsApp вирішив дратівливу проблему з відправкою відео в чатах.

Знай.uа писав, Game Awards 2020, коли виберуть найкращі відеоігри 2020 року, головні претенденти.