В Університеті Цукуба японські вчені навчили тарганів працювати. Ті штовхають камінці та малюють лінії олівцями.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: агентство новин Tasnim.

Цей університет має спеціальний департамент, який займається дослідженням можливих взаємодій техніки та природи. Так у експерименті взяли участь мадагаскарські таргани - це найбільші представники свого сімейства, вони досягають розміру 5-10 сантиметрів.

Таргани-спеціалісти, фото digitalnature
Таргани-спеціалісти, фото digitalnature

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

На тарганів прикріпили спеціальні електроди. Завдяки цьому вчений-оператор міг посилати сигнал тарганам, і ті під його впливом рухаються у той чи інший бік. Так, якщо до таргана прикріпити олівець - вони зможуть намалювати лінію.

В ідеалі таких тарганів мріють використовувати для прокладання проводів у дуже вузьких місцях, де складно розмістити не те, що людину, але й робота. Ба більше, в ході дослідження з'ясувалося, що тарганами можна керувати командно, тобто група особин зможе працювати злагоджено над однією задачею.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Українське місто заполонили величезні таргани - "Десь з’явилося незареєстроване сміттєзвалище".

Як повідомляв портал Знай.ua, У харківський супермаркет завезли "Роллтон" з тарганами - обережно, може знудити.

Також "Знай.ua" писав, Таргани, 30 кг прострочки та антисанітарія: студентка показала жах у популярній піцерії.