Оскільки електронні засоби допомоги водієві стають все більш досконалими, нове дослідження Страхового інституту безпеки дорожнього руху (IIHS) та AgeLab Массачусетського технологічного інституту показує, що водії, швидше за все, відволікаються; процес мислення був чимось на кшталт " Якщо моя машина повертається і зупиняється, чому я повинен турбуватися про те, щоб не спускати очей з дороги?”.

Читайте Знай в Google News!

Дослідницька група протягом місяця вивчала звички водіння 20 добровольців з Массачусетсу, у яких був асист водінню. Вони відзначили, як часто випробовувані знімали обидві руки з керма або відволікали увагу від водіння, щоб використовувати стільниковий телефон або возитися з предметами інтер'єру.

Розділивши дослідницьку групу на дві групи по десять чоловік, половина з них водила Land Rover Range Rover Sport з адаптивним круїз-контролем (ACC), а решта сіли на Volvo S90 з ACC і Pilot Assist, засобом, який дозволяє вам не особливо втручатися в водіння.

Хоча на початковому етапі тесту все залишалося нормальним, через місяць випробовувані ставали недбалими і з більшою ймовірністю переключили свою увагу на інше. "Ймовірність того, що водії відключаться після місяця використання Pilot Assistance, більш ніж у два рази вище, ніж на початку дослідження", - сказав старший науковий співробітник IIHS Ян Рейган, провідний автор дослідження.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Tesla Model 3, скріншот
Tesla Model 3, скріншот

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що легендарну гру Doom вдалося запустити на портативній консолі з мінімальними можливостями. Повідомляється, що ентузіастам довелося зменшувати розміри файлів текстур і прибрати звук, щоб пам'яті вистачило для запуску гри.

Як повідомляв Знай.uа, в Мережу злили інформацію про те, які iPhone отримають доступ до iOS 15, яка з'явиться вже в наступному році. Правда, старенькі смартфони від Apple не зможуть отримати нові функції довгоочікуваної ОС.

Також Знай.uа повідомляв, главу безпеки Apple звинувачують у хабарі в 200 тис. Зазначимо, що справа вже триває більше 3 років, а винним поки що нікого не визнали.