Створення автомобілів з автопілотом справа нелегка. По суті, безпілотні автомобілі це спеціалізовані системи штучного інтелекту, які необхідно навчити водити.

Читайте Знай в Google News!

Їх можна навчати в реальному світі або у віртуальному світі за допомогою моделювання. Такі компанії, як Tesla, Waymo і Nuro, використовують тестування в реальних умовах, щоб піддати свої системи ШІ більшій кількості сценаріїв водіння.

Теорія говорить, що чим більше сценаріїв переживе ІІ, тим краще він передбачатиме нестійкий характер наших доріг і шосе.

Тестування в реальному світі пов'язане з безліччю побоювань з приводу безпеки, пов'язаних з тим, що трапиться, якщо безпілотний автомобіль помиляється, але віртуальний не має тих же проблем. Хоча це може бути не дуже точне уявлення про реальний світ, але, безсумнівно, безпечніше.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Інженери Volvo врахували цю обставину і розробили симулятор водіння, покликаний поліпшити технології автономних транспортних засобів.

Можливо, найцікавіше те, що Volvo використовує новітні ігрові технології, щоб втілити в життя свій симулятор.

У симуляторі є рухоме сидіння водія, рульове колесо з тактильним зворотним зв'язком і гарнітура VR. Він також використовує движок від Unity, який зазвичай використовується для розробки відеоігор.

Програмне забезпечення дозволяє інженерам Volvo моделювати сценарії дорожнього руху з використанням реального автомобіля на реальному випробувальному треку, не піддаючи нікого надмірній небезпеці.

Перегляньте відео нижче, щоб побачити, як інженери розповідають, як все це працює.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, що вчені виявили величезний кораловий риф на дні океану. Повідомляється, що при вивченні дна океану, вони виявили Корал, який досягав висоту в 500 метрів. Дивно, але він став справжнім домом для мешканців.

Як повідомляв Знай.uа, в мережі з'явилася гра, в якій геймеру доведеться стати справжнім терапевтом для штучного інтелекту.

Також Знай.uа повідомляв, співробітники Amazon розпочали масштабний страйк у день чорної п'ятниці. Повідомляється, що їх не влаштовує підвищена травмонебезпечність, а також інші робочі нюанси, які роблять їх роботу просто нестерпною.