Із Румунії прийшли вельми цікаві новини. Місцеві мандрівники знайшли артефакт - той самий загадковий металевий моноліт.

Читайте Знай в Google News!

Він практично є копією того, що знайшли в середині листопада в американській пустелі Юта, проте він трохи вище і з висіченими візерунками.

Про це стало відомо завдяки публікації користувача мережі Twitter Connor Halpin.

Публікація Connor Halpin, скріншот: Twitter
Публікація Connor Halpin, скріншот: Twitter

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Так званий моноліт стоїть на горі в місті П'ятра-Нямц. Його висота - близько чотирьох метрів. Місцева влада не знає, хто і з якою метою поставив моноліт.

Представник місцевого відомства з питань культури та історичної спадщини Роксана Жосану сказала, що обеліск з'явився на місці археологічних розкопок, в охоронюваній зоні. Той, хто його спорудив, повинен був отримати на це дозвіл.

Румунський моноліт знайшли 26 листопада. На наступний день в пустелі Юта загадковим чином зник перший схожий знайдений об'єкт - на його місці залишилася тільки трикутна підставка.

Після знахідки першого моноліту користувачі соцмереж припустили, що це арт-об'єкт від шанувальників картини Стенлі Кубрика "2001 рік: Космічна одіссея", оскільки у фільмі є схожа конструкція. Дехто вважає, що монумент міг з'явитися від інопланетян, які прилетіли на Землю, щоб погостювати.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, експерти виявили серйозну вразливість в ОС Windows 7.

Як повідомляв Знай.uа, додатки Google відмовляються працювати на смартфонах Huawei.

Знай.uа писав, самовпевнений водій показав, як не треба керувати авто на автостраді, відео.