Одеський школяр Михайло Чумаченко примудрився в 14 років розробити розумну світлодіоїдну маску Qudi Mask.

За твердженнями хлопця, це перша в світі емоційна маска, що реагує на рухи голови, відкриття рота під час розмови і з можливістю показу різноманітних емоцій. Про це Чумаченко розповів в інтерв'ю виданню Dou.

Читайте Знай в Google News!

Українець захопився програмування ще в 12-річному віці, а в 14 - почав працювати над власним стартапом. З того моменту пройшло вже два роки, зараз йому 16 і він продовжує розвивати власну справу. А все починалося з вивчення IT в IT2School. Але спочатку це заняття не сильно його цікавило, а все змінилося після перших реалізованих проектів.

Далі хлопець потрапив в Atom Space-освітній простір для підлітків. І згодом Qudi Mask з'явилася, будучи пов'язаною з іншим захопленням хлопця-брейк-дансом. Йому хотілося підкреслити свій стиль на тлі інших танцюристів. "Спочатку носив звичайну тканинну маску. А потім вирішив, що можу зробити щось оригінальніше, адже займаюся ще й програмуванням",
- поділився Чумаченко.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Перший прототип Qudi Mask складався лише з 30 пікселів, а основний її блок живлення був у кишені. Зараз її основне завдання-привертати увагу до того, хто її носить. LED-екран дозволяє вивести більше 15 анімацій. А якщо Користувач каже, маска теж відкриває рот і реагує на рухи голови. Але також Михайло Чумаченко додав, що Qudi Mask все ж не позиціонується як маска для захисту дихальних систем.

У майбутньому хлопець планує вдосконалити свій винахід: виводити на маску будь-який текст, малюнок або картинку, розпізнавання посмішки. "Ми почали активно продавати маску десь пів року тому, коштує вона 219 доларів. Зараз продано вже близько 50 штук. Працюємо над різними варіантами маркетингової стратегії, тестуємо рекламу в соцмережах", - поділився юний програміст.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, конкурс на мільйон: українські педагоги увійшли до топ-50 вчителів світу.

Як повідомляв "Знай.ua", харків'янка підкорила українців домашньою арахісовою пастою, бажаючих натовпу: з лабораторії на кухню.

Знай.ua писав, киянка 20 років бореться за громадські туалети, причина пікантна: "Можу не добігти"