Зараз багато користувачів Інтернету мають вдома Wi-Fi і підключають до нього відразу кілька пристроїв, регулярно використовують трафік.

Це може бути ноутбук, планшет, ігрова консоль або смартфон. Одночасне підключення викликає питання-чи впливає це на швидкість бездротової мережі? Роутери приймають радіосигнал і декодують його, відправляючи потрібному адресату.

Шахраї в інтернеті, фото з відкритих джерел
Шахраї в інтернеті, фото з відкритих джерел

Найпоширеніший діапазон для підключень 2,4 ГГц. Дуже важливо, щоб і пристрої працювали на одній системі для отримання і відправки даних. І дійсно кількість підключених пристроїв уповільнює роботу Wi-Fi. Маршрутизатор не здатний обмінюватися даними з усіма пристроями одночасно. Але ось швидкість підключення не падає - це інше.

Уповільнення відбувається саме через обсяг даних, використовуваних підключеними пристроями. Рекомендовано підключати не більше п'яти девайсів.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн
Показати ще

Скрін, відео YouTube Інтернет-шахрай
Скрін, відео YouTube Інтернет-шахрай

На швидкість підключення ще можуть впливати дальність Wi-Fi сигналу, вік роутера або застаріла прошивка. Збільшити швидкість можна, якщо обмежити кількість підключаються пристроїв, якщо використовувати кабель Ethernet або купивши новий роутер.

Нагадаємо, українець заплатив 170 гривень, щоб спілкуватися з сином, але Vodafone заборонив: "Не має права, поки..."

Як повідомляв "Знай.ua", клієнт Vodafone залишився без iнтернету при списаннях 225 грн за 40 гб: "Користуюся тиждень..."

Знай.ua писав, Єфремов розповів, як Китай бореться за першість у введенні технології 5G. В основі цього 5g лежать нові інтернет-протоколи, на підставі яких буде проводитися обмін цими даними.