Так, мало хто знає про те, що на Запорізькому автомобільному заводі випускали і вантажівки. Але одна така модель, на жаль, так і не вийшла в серійне виробництво. Чому так сталося - досі невідомо. Але авто явно заслуговує на увагу і цілком могло стати популярною моделлю.

Варто сказати, що існує дійсно багато моделей авто, які розроблялися на цьому заводі, але так і не увійшли в серійне виробництво, повідомляє Hyser.

Вантажівка ЗАЗ-2301 є одним з таких авто, яке з часом було забуто. Цій машині присвоїли ім'я "Снага", яке з української перекладається як витривалість, сила, енергія. Воно мало дуже незвичайний дизайн, який відразу ж приковував до себе увагу.

Над створенням нової моделі українське підприємство працювало разом з колегами зі Словаччини. Йдеться про автозавод в Трнаві. Вантажне авто почали створювати в період 1989-1992 р.р. Перший ходовий зразок випустили в 95-му році.

Над створенням кабіни працювали запорізькі конструктори. Ходову частину і раму створили спільно зі словацькими фахівцями. В авто встановлювався Уфимський 1.7-літровий двигун УЗАМ 3317 на 85 кінських сил, який використовувався в москвичі 21412.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Максимальна швидкість такого транспортного засобу становила 120 км/ч.варто сказати, що серйозних проблем з авто при його випробуваннях не спостерігалося. Однак воно все одно не вийшло в серійне виробництво.

У мережі показали незвичайну вантажівку Заз, фото: скріншот
У мережі показали незвичайну вантажівку Заз, фото: скріншот

У мережі показали незвичайну вантажівку Заз, фото: скріншот
У мережі показали незвичайну вантажівку Заз, фото: скріншот

Нагадаємо, що у Києві помітили унікальний ретрокар 1968 року, на такому каталися тільки рок-зірки і президенти

Як повідомляв портал Знай.ua, у Харкові засікли унікальний колекційний BMW

Також, Знай.uа писав, що у Києві помітили гламурну "малятко" в рожевому