26 корейських слів поповнили Оксфордський словник англійської мови. Це сталося під активним впливом корейської поп-культури на англомовних громадян у всьому світі. Про це пише ВВС.

«Daebak! Whether it's watching a show like Squid Game or listening to BTS hits such as Butter or Dynamite, chances are you've had some kind of Korean influence in your life. And now that influence has reached the Oxford English Dictionary (OED). The "accepted authority on the English language" has added 26 new words of Korean origin to its latest edition. With these additions, "we are all riding the crest of the Korean wave", the OED said in a statement.

(Будь то перегляд шоу, наприклад, Squid Game, або прослуховування хітів BTS, таких як Butter або Dynamite, є ймовірність, що у Вашому житті було якийсь корейський вплив. І тепер цей вплив досяг Оксфордського словника англійської мови (OED). "Визнаний авторитет з англійської мови" додав 26 нових слів корейського походження в своє останнє видання. З цими доповненнями» ми всі знаходимося на гребені корейської хвилі», - йдеться в заяві OED)", - пишуть у ВВС.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем
Показати ще

Як уточнюють, корейська кухня широко представлена в цьому списку, з деякими новими добавками, включаючи банчан, пулькоги і кімбап.

Враховуючи міжнародний успіх Squid Game, Parasite і BTS, не дивно, що Південнокорейська поп-культура також представлена в списку такими словами, як халлю і K-drama.

Наприклад, халлю - це посилення міжнародного інтересу до Південної Кореї і її поп-культури, обумовлене глобальним успіхом південнокорейської музики, кіно, телебачення, моди і їжі.

К-драма - це телесеріал корейською мовою, знятий в Південній Кореї.

Нагадаємо, раніше Північна Корея показала світу нову ядерну ракету

Також "Знай.uа" писав, що руйнівний тайфун підняв на ноги зниклого Кім Чен Ина

Як повідомляв портал "Знай.uа", Кім Чен Ин втрачає абсолютну владу