Всесвітня конференція розробників Apple 2022 року почалася, як завжди, з подробиць про наступне оновлення операційної системи: iOS 16. Вона дебютує цієї осені, провівши літо в бета-тестуванні.

Відповідний пост розмістили на порталі «theverge»

Екран блокування знаходиться в центрі оновлень Apple iOS 16, починаючи з можливості налаштовувати використовувані шрифти і кольори. Можна буде додавати віджети і налаштовувати кілька екранів блокування, між якими можна буде перемикатися, проводячи пальцем по екрану. Різні режими фокусування також можуть бути призначені різним екранам блокування. Шпалери, що поставляються Apple, також оновлюються за допомогою анімованих і тематичних варіантів Pride.

Оновлення IOS: скрін theverge
Оновлення IOS: скрін theverge

Повідомлення на екрані блокування також відображаються по-різному. Замість того, щоб накопичуватися по всьому екрану, вони "скочуються" внизу екрану. Також є функція "живих дій" для відображення повідомлень, пов'язаних з подією, таким як поїздка Uber або спортивна подія, в одній плитці.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Повідомлення також чекають велике оновлення: в iOS 16 додана можливість редагувати помилки в відправлених повідомленнях, відкликати повідомлення, які ви не хотіли відправляти, і можливість позначати ланцюжок повідомлень як непрочитану, щоб ви могли повернутися до неї. це пізніше. SharePlay також підходить для повідомлень.

Біблітотека IOS: скрін theverge
Біблітотека IOS: скрін theverge

Потужна функція Live Text від Apple з'явиться і в відео. Крім того, при використанні Live Text на фотографіях або відео буде доступно більше дій. Гаманець також отримує деякі розширені функції, дозволяючи безпечно обмінюватися збереженими ідентифікаторами, надаючи тільки необхідну інформацію. Також буде простіше ділитися збереженими ключами. Також Apple Pay отримує нову функцію "оплатити пізніше".

Крім цього, Apple додає спільні бібліотеки фотографій iCloud, щоб спростити обмін певними фотографіями в облікових записах сім'ї та друзів.

Ще буде нова функція під назвою "Перевірка безпеки", яка призначена для захисту людей в ситуаціях насильства. Це дозволяє вам легко відкликати доступ до певної інформації, наприклад до місця розташування, якою ви могли поділитися з кимось раніше.

iOS 16 буде доступна цієї осені для iPhone 8 і пізніших версій і, швидше за все, дебютує разом з серією iPhone 14, яка, за чутками, вперше пропонує постійно включений дисплей на iPhone.