Міністр ІІ Арабських Еміратів хоче розслідувати віртуальні злочини в метавсесвіті, як якщо б вони були реальними.

Відповідний пост розмістили на порталі «DailyStar»

Міністр уряду ОАЕ закликав до фізичного покарання віртуальних злочинів у метавсесвіті, як реальному світі.

Міністр штучного інтелекту ОАЕ Омар Султан Аль Олама заявив, що "серйозні злочини", скоєні в метавсесвіті, повинні мати реальні наслідки.

CNBC повідомляє, що Аль Олама сказав Всесвітньому економічному форуму, що метавселенная може бути настільки реалістичною, що віртуальні злочини в ній можуть мати руйнівні наслідки в реальному світі.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Вбивство в метавсесвіті: скрін
Вбивство в метавсесвіті: скрін

Метавсесвіт - це світ віртуальної реальності, в якому люди можуть взаємодіяти один з одним як аватари.

Аль Олама сказав: "Якщо я надішлю вам текст на WhatsApp, це буде текст, чи не так? Це може налякати вас, але певною мірою це не викличе у вас спогадів про посттравматичний стресовий розлад. Але якщо я потрапляю в метавсесвіт, і це буде реалістичний світ, про який ми говоримо в майбутньому, і я насправді вб'ю вас, і ви побачите це... світ, тому що всі погоджуються, що деякі речі неприйнятні".

Метавселенная: скрін з DailyStar
Метавселенная: скрін з DailyStar

Якщо люди вмирають у відеоіграх, вони, як правило, "відроджуються" і повертаються до життя, а не вмирають у реальному світі. Це говорить про те, що вбивство в метавсесвіті може мати не зовсім такі наслідки, як реальне вбивство.

Однак з моменту її створення в метавсесвіті був зареєстрований ряд задокументованих випадків сексуальних домагань і віртуальних нападів.

У травні 21-річна дослідниця заявила, що піддалася «сексуальному насильству» протягом години після входу в метавсесвіт.

Вбивство в метавсесвіті: скрін
Вбивство в метавсесвіті: скрін

Колишня ведуча Countdown і технар Керол Вордерман також розповіла про свої побоювання, що метавсесвіт створить «цунамі» онлайн-грумінгу. Пані Вордерман сказала: "Потенціал віртуальної реальності неймовірний, і вона дивовижна для всіляких чудових речей, таких як освіта або спілкування з людьми. Вона має потенціал стати тим, чого ми ніколи не відчували, і її сила величезна".

Нагадаємо, що гра "Call of Duty: Modern Warfare" може торкнутися військових подій в Україні.