На Харківщині показали незвичний тюнінг старого запорожця, який був знайдений в кущах

У сторіс фан групи Fan Page Cars ZAZ опублікували історію одного старого авто, яке перетворилося на суворого монстра. Мова йде про ЗАЗ 968М.

Домашній тюнінг на "ЗАЗ 968 М", скріншот: YouTube
Домашній тюнінг на "ЗАЗ 968 М", скріншот: YouTube

Варто зазначити, що по всьому світу дуже багато шанувальників стареньких запорожців. Їх із задоволенням відновлюють, реставрують, роблять рестайлінг та навіть продають за досить значні гроші.

Сторіс. Фото: скрин instagram
Сторіс. Фото: скрин instagram

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

До речі, вставши на конвеєр в 1980 році ЗАЗ-968М мав дещо змінену порівняно з попередниками форму і обробку кузова. Перш за все впадає в око відсутність характерних «вух» на бічних панелях моторного відсіку, місце яких зайняли пласкі ґрати для забезпечення підведення повітря до двигуна. Враховуючи відсутність «вух» повітрязабірників, машину досить швидко охрестили «мильницею» — за схожі на неї форми корпусу і молдинг по боковій подштамповці, який немов ділив машину на верхню і нижню частини.

Цього разу у соціальній мережі розповіли історію про кинутий старий ЗАЗ, який ржавів в кущах. Новий власник автівки його повністю відновив, та змінив йому колеса. Тепер старе авто дасть фору навіть танкам, адже має колеса від МАЗА.

Сторіс. Фото: скрин instagram
Сторіс. Фото: скрин instagram

Судячи з геолокації, вказаній на фото, автівка знаходиться в Харкові. Проте, точно не відомо. коли воно було зроблене, можливо до війни. Тож є надія, що з таким "монстром" доріг нічого не сталося.

Нагадаємо, Гоночний "Запорожець" в рідкісній модифікації показали на старих фото.

До слова, ЗАЗ випустить для українців "Запорожець" за півмільйона.

Раніше ми писали, від Ferrari до Tesla: на чому їздять депутати Ради.